TRI Brusjanke tvrde da ih je aktuelni predsednik opštine Milutin Jeličić seksualno maltretirao na različite načine. Jeličić to demantuje, a prema saznanjima "Novosti", slučaj je dospeo do nadležnog Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu. Poslednja u nizu koja optužuje Jeličića je Sandra Milanović (40), diplomirani vaspitač, udata, majka dva dečaka.

Ona kaže, za "Novosti", da su neprijatnosti počele posle prvog sastanka sa predsednikom u njegovom kabinetu, u aprilu 2015, kada je primao građane. Kazala mu je da bi volela da stažira u obdaništu za licencu.

- Bio je vrlo fin, pitao me čija sam - govori Sandra Milanović, dodajući da je prvu lascivnu poruku dobila čim je izašla sa sastanka, te da su usledile još dve, gde je pisalo i da je uzbuđen. - Sve sam ispričala mužu, a u daljoj komunikaciji bilo je oko 200 poruka. One su vremenom bile sve ređe, jer je shvatao da nisam zainteresovana...

Sandra kaže da je neprijatnost doživela 2. novembra 2017, kada je na jednom sastanku u stranci počeo da je neprilično dira, posle čega je, kako navodi, uspela da pobegne. Brusjanka Marija Lukić (30), takođe udata i majka dvoje dece, svedoči, za "Novosti", da je sa Jeličićem već pri prvom susretu u junu 2015. imala problem. Tada je Jeličić, kako kaže, tražio da se učlani u NS, tadašnju njegovu stranku (u međuvremenu je prešao u SNS).

PROČITAJTE I: MEŠTANI BESNI: Pijani pop upadao u raku, gubio kandilo, na poslednje opelo ga odvezli u prikolici pored pokojnika (FOTO)

- Ubrzo sam dobila SMS poruku: "Cmok". Nisam odreagovala, jer mi je obećao posao - iznosi Marija Lukić. - Danima mi je posle slao poruke, što sam pokazala i u bivšoj firmi i mojim sestrama.

Marija kaže da je od oktorba 2015. skoro dve godine radila kao tehnički sekretar pri Skupštini opštine, kao i u Opštinskom odboru NS. Poruke su se, dodaje, međutim, nastavile. Trudila se, objašnjava, da ne bude sama sa njim i da je to funkcionisalo, ali je svaki put kad bi ostali nasamo - stavljao ruke na njene grudi ili na butine.

Foto S.Babović

Kaže da je sve vreme odbijala seksualni odnos, a da je upravo njime bila uslovljena da bi joj zaposlio i rođenu sestru. Govorio joj je, tvrdi, da će i ona lično napredovati. Kaže nam da to stvarno nije mogla. Dodaje i da su joj pretili neki Jeličićevi ljudi kako bi uklonila SMS poruke koje je u međuvremenu počela da objavljuje na društvenim mrežama.

Snežana Bojić (30) u bibioteci je počela da radi 1. juna 2017, po ugovoru o delu. Govori da je radila odgovorno. Za tri meseca angažmana, kaže, doživela je dve neprijatnosti.

- Prošlog jula, kada sam ostala sama s njim u sali, počeli su napadi. Rekao mi je "dođi mala do mene", počeo je da me napada, i uz stalno insistiranje da ne pričam tati, obgrlio me je i uspeo da mi zavuče ruku pod suknju. Sledeći put to se desilo skoro na istom mestu - kaže, za "Novosti", Snežana Bojić (30), dodajući da ni "sama ne zna kako je uspela da izbegne zlo", kao i da je 2. oktobra zatražila pomoć na Odeljenju psihajatrije i da je danas dobro.

Andreja Bojić, Snežanin otac, kaže:

- Jutka nije razboleo moje dete, ali joj je pogoršao stanje, vratio je ponovo u onu situaciju u kakvoj je bila.


PREDSEDNIK SVE PORIČE


Milutin Jeličić

MILUTIN Jeličić kaže, za "Novosti", da je "iskreno šokiran napisima u medijima" i da je iznenađen, posebno, dodaje, "jer je maksimalno činio da zaposli osobe koje ga neosnovano optužuju". Dodaje i da nema ništa protiv da ode na sud, kao i da za svoju nevinost ima dokaze i svedoke. Kaže i da je prijavio nestanak telefona i da je odjavio karticu.

- Nikoga nisam ucenjivao, niti uslovljavao - izričit je u izjavi za "Novosti" Milutin Jeličić. - Marija Lukić je poslednjih godinu dana tražila bolje radno mesto, veću platu, ali ja sam joj rekao da ne mogu da je postavim za rukovodioca dok ne završi fakultet. Otvoreno sumnjam da su poruke fingirane, često mi je telefon bi u stranci na punjaču, dešavalo se i da tamo prenoći. Podneću krivične prijave za lažno predstavljanje, jer ona nikad nije bila radnik opštinske uprave, a podneću prijave i zbog zaloupotrebe položaja, kao i protiv Snežane i Andreje Bojić, koji su me molili da zaposlim Snežanu kako bi joj pomogli zbog zdravstvenih problema...