ZORAN Đinđić, koji je nastradao u dvorištu zgrade Vlade Srbije iza sebe je ostavio suprugu Ružicu, kćerku Jovanu i sina Luku. Rana od metka koji je ispaljen 12. marta, najviše je zabolela decu ubijenog premijera. Njima su atentatori oduzeli oca, prekinuli im detinjstvo i zauvek promenili život.

Od ranog detinjstva njihov život je obeležen političkom karijerom njihovog oca. Trogodišnji Luka bio je jedan od junaka čuvenih studentskih demonstracija u zimu 1996/1997. godine. Njegova slika na očevim ramenima na čelu demonstranata ispred kojih je bio postavljen transparent “Beograd je svet” - obišla je našu planetu.

PROČITAJTE JOŠ: Đinđićeva ćerka u Vladi Srbije

Danas je Luka student završne godine na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a njegove kolege i profesori kažu da je uvek nasmejan i ljubazan. Njegova sestra Jovana angažovana je u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva na poziciji koordinatorke za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

PROČITAJTE JOŠ: Đinđićev život bio kao "Strela"

Ćerka nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije bila je jedan od najboljih studenata na smeru Komunikologija Univerziteta “Singidunum”. Master studije iz oblasti socijalne kognicije završila je na koledžu u Londonu.