RADIŠA Pavlović (na slici), predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", obratio se juče pismom ministru policije Nebojši Stefanoviću, u kome ga je obavestio da je u nedelju uveče, nešto pre ponoći, dobio pretnju ubistvom posle gostovanja sa članicom udruženja Milankom Momčilović na TV Belami, u Nišu.

Pročitajte još: Reagovanje na nedavne tekstove o nestalim bebama: Miniranje istraga
Kako je u pismu naveo, razlog su njihove izjave i dokazi o otmicama beba i dece, o aktivnostima udruženja i dosadašnjem zataškavanju ove afere.Ministru je dostavio i snimak pretnje, zahtevajući hitnu reakciju države.

"Nadam se da će te nas hitno pozvati da vas lično upoznamo sa problemima i da nam otvoreno iznesete činjenice zbog kojih dosad nije počeo rad mešovite komisije na slučajevima nestalih beba i dece, iako ste nas pismom obavestili da ste dva puta urgirali da vam ministarstva dostave imena članova komisije i da ste spremni da se sve istraži," navodi Pavlović u pismu. On, kako kaže, više neće podnositi prijave za sve češće pretnje ubistvom i sabotaže na automobilu (sečenje kočionog creva, bušenje guma) PU Kragujevac, jer dosad nisu otkrili počinioce, već će se ubuduće obraćati kabinetu ministra