DA su “Večernje novosti” šest i po decenija na pravom putu, da postoje zbog čitalaca i širenja istine, najbolje potvrđuju čestitke koje, povodom 64. rođendana našeg lista, stižu sa svih strana. I sve su dragocene, bilo da je reč o javnim ličnostima, ili običnim “malim, a velikim” ljudima. Evo nekih od njih.


MIRA BANjAC, glumica: Hvala vam za "Žanku"

KAO višedecenijski prijatelj "Novosti", lista koji ne izlazi iz moje kuće, moram da vam zahvalim što ste, pored ostalog, napravili i sjajan gest za moju branšu - uveli ste 2003. godine nagradu za glumice "Žanka Stokić". Volim "Novosti" i zato što su vrlo pregledne i što tačno znam na kojoj stranici ću koji sadržaj da nađem. Na stranicama kulture uvek nađem sadržaje koje me zanimaju. "Novosti" su, apsolutno, moj omiljeni dnevni list. Ostanite takvi i budite još dugovečniji.

PROČITAJTE JOŠ - Narod čitao "Novosti" između redova


TODE NIKOLETIĆ, dečji pisac iz Crvenke: Velikani pisane reči

- Sve ono što nas je upućivalo ka pravom ukusu nalazilo se u "Večernjim novostima". List po meri građana. Medij kojem se najviše verovalo. Medij u kome su svoje rubrike imali Alek Marjano, Milan Bajac, Duda Timotijević, Dejan Pataković, karikaturist Ranko Guzina, Jovan Hadži Kostić, Spasoje Ubavić, Gordana Brajović, Dobrica Ćosić i mnogi drugi velikani pisane reči. List koji traje i koji će trajati, jer je ugradio u svoj temelj najbolje novinare.MILOŠ DELIBAŠIĆ, novinar IPC "Kula": Čitao ih kao dete

- "Novosti" čitam od predškolskih dana! Kao dečak sam od kioska do kuće zavirivao u strane, jedva čekajući da ih pregledam. Dešavalo se da imamo i duple primerke "Novosti", toliko su značile. Meni su najdraže sportske strane. Čitam i feljtone, koji su odlični, politiku. Krivo mi je što su "Novosti" zapale u teškoće i želim od srca da se iz toga izvuku, jer su one meni asocijacija na neko bezbrižnije vreme.


PROČITAJTE JOŠ - Milovan Danojlić: Prodavao sam prvi broj „Novosti"

KEMAL MUSIĆ, književnik iz Bijelog Polja: Sačuvale obraz

- "Večernje novosti" su medij koji ima dugu tradiciju i drži do onoga što je u današnjem novinarstvu devalviralo, a to je objektivna proverena informacija. Lišene tabloidnog plasiranja informacija, okrenute životu, kulturi, onom što zaokuplja savremenog čoveka, "Novosti" su uspele da sačuvaju obraz novinarske profesije. Čitam ih i jer su jedan od retkih medija koji baštini reportažu, a i zbog dodatka za kulturu.


MILOMIR RAKIĆ, privrednik iz Gornjeg Milanovca: Pola veka s "Novostima"

- U našoj kući "Večernje novosti" su kao član porodice. Čitamo ih svi, a prvom primerku smo otvorili vrata 1. septembra 1968. godine. Od tada su u rukama mojih roditelja, a danas ih čitamo i moj sin i ja. Svako najpre odabere ono što mu se najviše dopada, meni naravno - sportske vesti. Ali, nema dana da ih od prve do poslednje strane ne pročitamo. Sve pohvale, najlepše čestitke i želje da trajete sa ugledom.


VESNA CRNKOVIĆ, direktor Narodne biblioteke u Jagodini: Čuvari kulture

- "Večernje novosti" čitam zato što u njima mogu da nađem mnogo vesti o kulturnim dešavanjima, što odolevaju izazovu senzacionalizma i zato što ih smatram ozbiljnim i novinama od poverenja. Koliko "Večernje novosti" igraju važnu ulogu u promociji naše biblioteke, pokazuje i "Gugl" - ako se otkuca ime jagodinske biblioteke, prvo će se pojaviti adresa našeg zvaničnog sajta, a zatim tekstovi koje su objavile "Novosti".

PROČITAJTE JOŠ - Uručene godišnje nagrade „Novosti” (FOTO / VIDEO)


PREDRAG MILANOVIĆ, predsednik Opštine Svilajnac: Vesti iz gradova - "Večernje novosti" najviše čitam zbog rubrike "Srbija", jer mogu da saznam sve o aktivnostima ostalih lokalnih samouprava, a volim da pročitam i reportaže o našim meštanima. Svakom manjem gradu, poput Svilajnca, veoma je važno da informacije o radu opštine prenesu i državni mediji. Mislim da su informacije veoma objektivne i da dotiču sve teme društvenog života u Srbiji i čitavom svetu.


DRAGI IVIĆ, direktor Centra za kulturu Požarevac: Ponosni na saradnju

- Svi mi koji smo odrasli u Jugoslaviji, dobro pamtimo novinsku scenu i ljude koji su sve to činili. Centar za kulturu Požarevac oduvek je bio rudnik informacija za javnost i struku, pa su nam iskustva "Večernjih novosti" u pristupu publici bila dragocena. Posebno smo ponosni na to što smo partneri u dodeli nagrade "Žanka Stokić". Želim ovoj velikoj kući, svetski poznatom naslovu, da istraje u svom postojanju.

PROČITAJTE JOŠ - ROĐENDAN „NOVOSTI” Tumač dana, vernik istine

DR PREDRAG TERZIĆ, gradonačelnik Kraljeva: Lider u informisanju

- Svakodnevno druženje sa našim i vašim listom je i deo porodične tradicije jer je još moj deda redovno kupovao "Novosti". Duže od šest decenija "Novosti" su lider javnog informisanja u Srbiji, izdvajaju se kvalitetom, objektivnošću, načinom na koji plasiraju tačne i precizne informacije. Uz najiskrenije čestitke, očekujem da će "Novosti" i narednih decenija ostati ono što su bile, prepoznatljive i objektivne.


PROČITAJTE JOŠ - Vršnjak lista: "Novosti" mi život obeležile

HADžI BOGOLjUB VELIMIROVIĆ, pesnik iz Podgorice: Čista petica

- Za rođendan dragom listu poklanjam peticu čistu, direktoru, uredniku, žurnalisti i radniku! Uz pozdrave skroz iskrene, za sve vaše zaposlene! Zbog istine, ćirilice, iz Nemanjine Ribnice! Znam, prvi nije bit lako, ali nastavite tako, Ko sad: umno-čitljivo, po "boji" prepoznatljivo! Brinite o dijaspori, posebno u Crnoj Gori!