Građani i advokati od nedavno preko mobilnih telefona i tableta mogu na lakši i brži način da prate tok svojih predmeta u svim sudovima opšte i posebne nadležnosti u Srbiji, pošto je Ministarstvo pravde prilagodilo tu mogućnost na takozvani "responsive dizajn".

Naime, novo vizuelno rešenje (nije u pitanju aplikacija) za praćenje toka predmeta je prilagođeno mobilnim uređajima i tabletima, tako što se dizajn upodobljava veličini ekrana uređenja sa kojeg se pristupa Toku predmeta na sajtu Portala sudova, a što do sada nije bio slučaj, rečeno je za Tanjug u Ministarstvu pravde.

Ministarstvo pravde je krajem avgusta pustilo u rad ovo novo vizuelno rešenje za praćenje toka predmeta u Vrhovnom kasacionom sudu, Upravnom sudu i apelacionom sudovima, dok je za praćenje toka predmeta u ostalim sudovima ova aplikacija puštena ranije.

Stari dizajn sajta za praćenje toka predmeta iz 2010. godine zamenjen je modernim i lepšim rešenjima koja više ne zahtevaju uveličavanje (širenje) ekrana, već mu se prilagođavaju, u zavisnosti od mobilnog uređaja sa kojeg se pristupa sajtu.