NEZADOVOLjAN odnosom nastavnice matematike Aleksandre Jovanović iz Niša prema njegovom sinu Danilu, učeniku sedmog razreda, kome je i posle popravnog ispita ostala jedinica, otac Dragiša Aleksić juče je imao verbalni okršaj sa nastavnicom, tražeći, kako je kazao, objašnjenje. Nastavnica je u pomoć pozvala školskog policajca, pa je otac priveden u policijsku stanicu. Aleksić je uveren da je nastavnica oštetila njegovog sina.

- Po završetku sednice Veća prišao sam nastavnici da je pitam kako su mogla deca sa osam jedinica da polože razred, pa i oni koji ne znaju ni tablicu množenja, a moj sin koji je imao samo jedinicu iz ovog predmeta, nije mogao da položi ni na popravnom. Hteo sam da je pitam samo koji su njeni kriterijumi - rekao je Aleksić novinarima po izlasku iz policijske stanice.

Nastavnica na čiji rad, prema tvrdnjama upućenih, roditelji godinama imaju najviše primedbi, juče je po našem pozivu odgovorila da je "trenutno u autobusu i da nas ne čuje". Na pitanje kada da je pozovemo prekinula je vezu. Direktor škole Radiša Nikić kaže da u trenutku "incidenta" nije bio u prostoriji i da se po završetku popravnog ispita, koji je iz ovog predmeta polagalo petnaest učenika, troje roditelja dece nastavničkom veću žalilo na rad profesorke matematike.

- Po priči ostalih nastavnika, posle završetka sednice nastavničkog veća roditelj jednog od učenika vređao je profesorku matematike zbog odnosa prema njegovom sinu - odgovara direktor Nikić na pitanje o jučerašnjem incidentu.

Upitan za višegodišnje promedbe roditelja na rad nastavnice matematike, kaže da je o tome čuo nezvanično.

- Zvanične primedbe roditelja stizale su nastavničkom veću o nerealnom ocenjivanju profesorke matematike, odnosno da su učenici koji imaju solidne ocene iz drugih predmeta ponovili razred samo zbog njenog predmeta - kaže direktor Nikić.

U školi govore da se, između ostalog, u žalbama roditelja navodi da je nastavnica na popravnom propustila đaka koji je imao osam jedinica, dok je jednom učeniku koji ne zna tablicu množenja rekla da će ga pustiti da položi, ali da će ga oboriti naredne godine, odnosno, da je učenika koji je uglavnom imao dvojke oborila.


PRIMEDBE RODITELjA

PREMA nezvaničnim saznanjima "Novosti", osnovne primedbe učenika na rad profesorke matematike odnose se na to da, kako tvrde njihovi roditelji, ne ume da prenese znanje deci, i da najveći broj negativnih ocena učenici od petog do osmog razreda imaju upravo kod nje, što nije slučaj sa ostali predavačima matematike.