NIŠ – Putem Fejsbuk grupe „Pravda za Ivanu i Veru“ oglasio se Aleksandar Kostić koji je 5.jula na niškom groblju sahranio suprugu Ivanu (32) i tek rođenu ćerkicu Veru. Ivana je umrla nakon porođaja na klinici u Višegradskoj a njena beba na Institutu za neonatologiju u Beogradu. Ministarstvo zdravlja je naložilo istragu u svim zdravstvenim ustanovama koje su učestvovale u njihovom lečenju.

- Ovim putem želim da se zahvalim svima na izjavljenom saučešću. Mnogi me pitaju za imena doktora i da kažem nešto više... Trenutno ne mogu ništa da kažem jer ne bih želeo da ugrozim nekog mojom izjavom i da pogrešim. Ali, kada u ovoj situaciji mogu ja da budem strpljiv, molim vas da i vi budete strpljivi.

Naravno da ću reći sve što znam i šta sam doživeo i ništa neću kriti, jer se ja ne bojim nikoga, jer ja sam čovek koji nema šta da izgubi.

Svim sobom volim moju Ivanu i moju Veru i celom dušom se molim za njih. Molim vas pomolite se i vi za moje dve nevine duše koje više nisu sa nama, objavio je Aleksandar koji se takođe javio našem novinaru i pojasnio da će sve u vezi ovog slučaja objavljivati preko ove grupe i da neće pojedinačno davati izjave.

Inače, niški Dom zdravlja, gde je vođena njena trudnoća još u petak se oglasio informacijama da nije bilo propusta u lečenju trudnice Ivane Kostić. Od ponedeljka se očekuju i rezultati interne kontrole u niškom Kliničkom centru koju je naložio direktor prof. dr Zoran Radovanović.