ZAPOSLENIMA u dnevnom listu "Sport" u petak je saopšteno da ove novine, sa tradicijom dugom 70 godina, više neće izlaziti. Ovim potezom firma "Beoton R" d. o. o. iz Bora, prekršila je obaveze iz ugovora koji je sklopljen prilikom preuzimanja renomiranog lista od Kompanije "Novosti" - da će se štampanje nastaviti narednih pet godina i da neće biti otpuštanja radnika sledeće dve godine.

Četvoro novinara, koji su u petak došli na posao, vraćeni su kućama bez valjanog objašnjenja.

- Oko 13 časova sekretarica nas je pozvala u svoju kancelariju i rekla nam da je Saša Mirković poslao poruku da "Sport" više neće izlaziti - kaže Branko Sekulović, novinar ovog lista. - Zaposlenima je poručeno da pokupe svoje stvari i odu kućama, što smo i učinili.

Povodom novonastale situacije saopštenjem je reagovao i Sindikat novinara "Sporta".

- Prethodnih meseci zarada nam je isplaćivana bez naknade troškova za prevoz, posle je izostalo i plaćanje zarade i doprinosa za socijalno osiguranje. Na kraju su izmišljeni disciplinski razlozi za otpuštanje svih zaposlenih, osim četvoro koji su poverovali bajkama Saše Mirkovića i nastavili da rade, da bi danas i oni ostali bez posla - stoji u saopštenju.


ZAKLjUČAVALI SE U REDAKCIJU

FIRMA "Beoton R" preuzela je "Sport" 1. oktobra 2015. godine. Ubrzo su počele nesuglasice, plate su kasnile, a ređali su se i otkazi. Najveća kriza je bila 29. jula 2016. kada su se novinari zaključali u redakciju. Izašli su tek nakon obećanja da će se susresti sa Mirkovićem, ali to se nije desilo...