KRALjEVO – Nastavljajući svojudevetomesečnu globalnu humanu misiju - „Kroz svet u 80 himni“, sa ciljem da prikupi milion dolara namenjenih „SOS Dečjim selima“ širom sveta, jedanaestogodišnja Kanađanka Kapri Everit gostovala je večerasu kraljevačkom utočištu za decu bez roditeljskog staranja u naselju Beranovac u kojem se „sos mame i tete“ u ukupno 14 hraniteljskih porodica brinu o više od osamdesetoro dece i mladih, uzrasta od tri do 18 godina.


Pevajući 80 državnih himni u isto toliko država, i to na 41 jeziku, ova simpatična Kanađanka, u pratnji roditelja svoje putovanje započela je u novembru prošle godine. A, posle nastupa u rodnoj Kanadi, Kolumbiji, Južnoj Africi, Indiji, Singapuru, Vijetnamu, Južnoj Koreji, Izraelu, Turskoj, Holandiji, Luksemburgu, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Rumuniji, uz prigodnu svečanost Kapri je sinoć i u kraljevačkom „Dečjem selu“ zajedno sa horom „Zvezdice“, sastavljenog od štićenika ovog humanog naselja, otpevala i srpsku himnu – „Bože pravde“.


- Srbija je 63. država koju sam do sada posetila i svuda sam stekla mnogo prijatelja, naročito među štićenicima „SOS sela. Nadam se da će ova akcija insirisati i drugu decu širom sveta da svoj talenat iskoriste kako bi naša planeta postala bolje mesto za život svih ljudi, a naročito mladih - uz širok osmeh kaže Kapri.


Mlada Kanađanka kaže i da joj nije trebalo puno vremena da nauči „Bože pravde“ na srpskom, dodajući da svoj glas nije želela da koristi za učestvovanje na raznim takmičenjima, već da pevanjem pomogne svoj deci

-Želim da se svi okupimo kroz pesmu i igru i tako pomognemo jedni drugima – naglasila je Kapri. – Mnogo je siromašne dece pogođene ratovima, nepogodama, klimatskim promenama i drugim nesrećama, jednostavno moramo da se staramo o njima.