POKRETAČ dnevnih novina "Večernje novosti", osnivač televizije Studio B, "Ateljea 212", a pre svega list čiji se prvi broj pojavio još daleke 1922. godine - Kompanija "Borba" danas je obeležila 94 godine postojanja, ugostivši partnere i nagradivši najbolje radnike u svojoj zgradi na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Mnogobrojna izdanja, ali i imena koja su potpisivala članke u listu "Borba", kao što su Dobrica Ćosić, Ivo Andrić, Miloš Crnjanski, ali i Slobodan Glumac, Bogdan Tirnanić, Branko V. Radičević i mnogi drugi, bili su oslonac da kompanija preživi i teška vremena, sa kojom se suočavala.

- Ova svetla tradicija koja se obeležava treba da bude opomena svima da ono što je dobro ne treba pustiti tek tako niz vodu - rekao je na skupu Ratko Dmitrović, glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti". - U vremenu kada se sve vrednosti nipodaštavaju, "Borba" je ona karta na koju možemo da se pozovemo i ona ne sme da se ugasi.

Iako "Borba" nema svoje izdanje, iz njene savremene štamparije vesti u različitim formatima stižu do čitalaca. Njena arhiva, koja se trenutno digitalizuje, čuva dragoceno svedočanstvo epohe u tekstovima i preko 200.000 fotografija.