ZEMLjOTRES jačine 4.6 stepeni Rihterove skale osetio se večeras u više gradova u Srbiji! Kako javljaju građani na društvenim mrežama, oko 21.47 zatresli su se Beograd, Novi Sad, Valjevo i Užice, a epicentar potresa bio je u Opštini Kosjerić!

Jedna porodica iz Ražane, sa dvoje male dece, moraće da napusti svoj dom jer je kuća u kojoj žive napukla i nije bezbedna za stanovanje. Oni će biti smešteni u prihvatnom centru.

Za sada nema informacija o povređenima.

Na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda objavljeno je da je u 21:47 časova po lokalnom vremenu registrovan zemljotres magnitude 4.6 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Kosjerić. Intezitet u epicentru procenjen je na V stepena Merkalijeve skale.

Kako je navedeno, zemljotresi ovakvog inteziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, kao što surušenje dimnjaka i crepova i pojava manjih pukotina na nosećim zidovima

Predsednik opštine Milijan Stojanić rekao je za Tanjug da je epicentar zemljotresa bio u selu Mrčići kod Kosjerića, da je trajao je oko 30 sekundi, i da on za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima.

"Zemljotres je bio jakog intenziteta, trajao je oko 30 sekundi i predhodio mu je jak prasak pre udara. Za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima, ali smo odmah smo aktivirali Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana", rekao je Stojanić.

Potres se osetio i u Čačku, ali je bio slabijeg intenziteta i za sada nema informacija da li je bilo štete.

"Sutra ćemo svakako videti stanje na terenu, odnosno da li će nam se javiti neki građanin koji je eventualno imao neko oštećenje, i rešiti taj problem", rekao je Tanjugu gradonačelnik Čačka.

Pre četiri dana, takođe u regionu Kosjerića, registrovan je zemljotres magnitude 2,7 jedinica Rihterove skale.

.