Vlada Srbije ukinula je vanrednu situaciju na teritoriji zemlje, a premijer Aleksandar Vučić je zahvalio svim ministrima na angažmanu tokom prethodnih dana.

Članovi vlade jednoglasno su se izjasnili da ukidanje vanredne sitaucije, a premijer je predložio i da se na danasnjoj sednici usvoji i odluka da se pripremi poseban izvestaj za skupstinu i građane o merama preduzetim za vreme poplava.

NA POPLAVLjENOM PODRUČJU PRONAĐENO 33 TELA

Na poplavljenom području pronađeno 33 tela, od kojih je 13 preminulo od posledica utapanja, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Republički štab za vanredne situaucije predlaže Vladi Srbije da se s današnjim danom ukine vanredna situacija u zemlji, izjavio je na sednici Štaba ministar policije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da postoje uslovi da se vanredna situacija ukine, ali da će ona ostati na snazi u dva grada i 17 opština gde je situacija takva da, kako je rekao, ne može potpuno da se ukine.

Vanredna situacija ostaje u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, kao i u opštinama Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Paraćin, Mionica, Svilajnac, Smederevska Palanka, Šid, Trstenik, Kosjerić, Bajina Bašta, Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirci.

Govoreći o žrtvama u poplavljenom području, ministar Stefanović je rekao da je pronađeno 33 tela, od kojih je 13 preminulo od posledica utapanja.