OVOGODIŠNJI dobitnik nagrade "Milan Pantić" je Branko Stanković, autor emisije "Kvadratura kruga", koja se emituje na Radioteleviziji Srbije.
Nagradu, koju "Večernje novosti" dodeljuju u znak sećanja na ubijenog novinara, dopisnika "Novosti" iz Jagodine, Milana Pantića, Stanković je, prema oceni žirija, zaslužio zbog specifične vrste istraživačkog, ozbiljnog, visokoprofesionalnog i časnog novinarstva. Branko Stanković je u centar svog novinarskog interesovanja stavio obične-neobične ljude, njihove sudbine i stradanja, hrabrost življenja, pogotovu kada je reč o ljudima i deci sa Kosova. Njegove dirljive i istinite priče zrače toplinom, dramom, otvorenošću i ostavljaju upečatljiv utisak na gledaoce.
Odluku o laureatu doneo je između više predloga, većinom glasova, petočlani žiri, koji su činili Goran Jevremović iz JIP "Novi put" iz Jagodine, Aleksandar Dobrosavljević, Književni klub "Đuro Jakšić" Jagodina, Nino Brajović, u ime UNS-a, Jelka Jovanović iz NUNS-a i Jelena Kosanović iz "Novosti".
- Dobio sam dosta nagrada u životu, ali ova mi posebno znači, jer nosi ime čoveka koji je imao mnogo više hrabrosti od mene. Zbog te hrabrosti je i izgubio život - kaže dobitnik Branko Stanković. - Često kažem da je u ovom vremenu hrabrost obući ljudsko odelo, kada mnogi iz naše profesije kažu da su neka druga odela u modi.
Nagrada će Stankoviću biti uručena u Jagodini u četvrtak, na godišnjicu Pantićevog ubistva. Ovo je osma godina kako se dodeljuje priznanje u znak sećanja na našeg hrabrog, poštenog profesionalca i kolegu.

JAGODINSKA POLICIJA O UBISTVU PANTIĆA
INDICIJE O UBICAMA

JAGODINA - Prikupljen je veliki broj podataka, na osnovu kojih postoji više indicija koje upućuju na moguće izvršioce ubistva novinara "Novosti" Milana Pantića i one su predmet intenzivnog rada i proveravanja, saopšteno je u utorak iz jagodinske policije.
Rasvetljavanje ovog zločina, koji se dogodio 11. juna 2001. godine u hodniku ispred stana pokojnog Pantića, predstavljaju za policiju u Jagodini i MUP prioritetan zadatak, navodi se u saopštenju.
- Od dana kada je izvršeno, do danas, svi raspoloživi resursi MUP su angažovani na rasvetljavanju tog ubistva. Saslušano je i provereno više od 2.000 osoba, obavljeno više stotina razgovora u cilju provere svih dobijenih informacija. Analizirani su svi novinski tekstovi koje je Pantić objavio i na osnovu toga je izvršena kriminalistička obrada većeg broja ljudi, navodi se u saopštenju. (G. J.)