BEOGRAD - Želim da ostanem jedan od potencijalnih investitora u "Večernje novosti". Hoću da investiram u Srbiju, pogotovo u "Novosti", jer je ovo moja zemlja, a želim da učestvujem u stvaranju boljeg društva i standarda - izjavio je u subotu Vlade Divac za Televiziju "BK".
Proslavljeni košarkaški as je napomenuo da je spreman da pod jednakim uslovima otkupi sve akcije Kompanije. Divac, međutim, ne želi da bude upleten u još jednu aferu, pa će zato pričekati odluku Vlade Srbije. Vlada je poručila da nema prodaje dok se ne okonča sudski spor pred Trgovinskim sudom, koji treba da utvrdi koliki je državni udeo u Kompaniji "Novosti".
Vlade Divac u subotu se sastao s grupom malih akcionara Kompanije "Novosti" i ponovio da je još zainteresovan da ulaže kapital u našu zemlju. Ti akcionari pozvali su ostale vlasnike akcija da se pridruže Divcu, jer, kako kažu, u njega imaju najviše poverenja. Oni su najavili da će uskoro tražiti sazivanje vanredne skupštine Kompanije "Novosti", na kojoj će ovu asocijaciju malih akcionara zastupati upravo Vlade Divac.