Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, kojeg Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova sumnjiči da je izvršio krivično delo „ratnog zločina“ protiv civilnog stanovništva prdužena je mera sudskog pritvora za još dva meseca. Krstićev advokat, Dejan A.Vasić ističe zabrinutost za zdravstveno stanje svog branjenika budući da je ,kako ističe, pre hapšenja imao nekoliko hirurških intervencija.


- U ovom trenutku mene ne brinu same sumnje koje tužilaštvo ima protiv gospodina Krstića, već njegovo ugroženo zdravstveno stanje. On je pritvoren neposredno nakon što su nad njim obavljeni teški hirurški zahvati. U početku je njegovo zdravlje bilo stabilno, ali sada oseća probleme sa bubrezima i živim ranama koje su mu se otvorile na nogama, čije zarastanje usporava dijabetes - ističe zabrinutost advokat Vasić koji dodaje da je u sredu ujutru predao zahtev sudiji za prethodni postupak, Arbenu Hotiju, kojim je tražio da osumnjičenog pregleda lekaraski konzilijum u Prištini kako bi se ustanovilo trenutno stanje njegovog zdravlja.

PROČITAJTE JOŠ: Uhapšeni Srbin sproveden u zatvor kod Podujeva


I dok advokat Vasić od suda očekuje hitno delovanje opominje da je prethodno Krstiću mera sudskog pritvora produžena početkom maja kao i da ga tužilaštvo povezuje sa nestankom, a potom i streljanjem četvorice članova porodice Nuhaj iz sela Nerodimlje u opštini Uroševac, što prema Vasićevim rečima nema veze sa realnošu, jer je Krsić godinama pre ratnih sukoba na KiM živeo u centrlanoj Srbiji.