Zoranu Đokiću (48) iz Peći koji je uhapšen 2. februara ove godine na Jarinju pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin za KiM od kada se i nalazi u pritovoru, produžen je pritvor na još dva meseca.

Prema rečima advokata Ljubomira Pantovića, Đokićevog branioca, optužnica protiv Đokića je potpno nejasna i neprecizna a produžetak pritvora potpuno neopravdan.

-Iako u ovakvim situacijama čak i kosovski zakoni predviđaju hitnost postupaka, odnosno da svi organi koji vode istragu postupaju sa naročitom hitnošću, ovde imamo situaciju da za tri meseca nisu obavljene nikakve istražne radnje niti je prikupljeno dovoljno dokaza za produžetak pritvora - ističe advokat Pantović naglašavajući da je sudski proces u slučaju Đokića koji se po preporuci Specijalnog kosovskog tužilaštva vodi pred Osnovnim sudom u Peći od početka spor i traljav a sama optužnica nerazumna i nejasna.

Pročitajte još - Sud u Peći odretio pritvor za Zorana Đokića

I dok objašnjava da je optužnica protv Đokica apsolutno nekonkrtna jer su u potpunosti nejasna krivična dela koja mu se stavljaju na teret, tj. da se ne navodi ni precizan Broj ubistava odnosno da li ih je bilo i čime je navodno ubijao Albance, advokat Pantović pretpostavlja da tužilaštvo tek sada prikuplja svedoke u slučaju ove optužnice.

- Motiv ove optužnice je potpuno nejasan, kao što je nejasno zašto je i podignuta prosle gotovo 15 godina, pogotovu što je Đokić svih proteklih godina ostao da živi na Kosmetu, gde je radio u brojnim nevladinim kao i čak dve američke humanitarne organizacije.

- Đokić je takođe radio i u ministarstvu tzv. Kosova za povratak i zajednice ali i kao instruktor u kosovskoj Policijskoj akademiji gde je morao prethdono proći sve provere odnosno gde su vršene provere šta je radio pre rata, ističe advokat Pantović za Novosti dodajući da se Đokić iako je u protvoru nalazi u zatvoru visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.