ČLANOVI porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji tvrde da poseduju dokaze o zločinima OVK, kao i da su neistinite tvrdnje da ne postoje svedoci, očevici zlodela terorista. Prema rečima Sime Spasića, predsednika Udruženja kidnapovanih i ubijenih na KiM, brojni su dokazi koji mogu potvrditi zločine koje su počinili komandanti i borci terorističkih formacija, a koje bi uskoro trebalo da procesuira Specijalni sud za zločine OVK.

- Imamo snimke logora sa zatočenim Srbima i članovima OVK koji su upravljali tim logorima, fotografije, ali i svedoke koji su bili očevici kidnapovanja ili stradanja Srba, Roma ali i Albanaca, u režiji pripadnika OVK - kaže Spasić za "Novosti".

On govori da su srpski generali pred Haškim tribunalom, iako nije bilo dokaza o bilo kakvom nedelu počinjenom sa njihove strane, odgovarali po komandnoj odgovornosti, a da komandanti OVK, koju su svojevremeno i SAD proglasile terorističkom organizacijom, uprkos brojnim dokazima i svedocima dosad nisu kažnjeni za svoja zlodela.

PROČITAJTE I: Ćerka žrtve: Slika mog oca dokazuje zločin OVK

- Iako su se komandanti i pripadnici OVK svojski potrudili da uklone sve dokaze i da poubijaju svedoke, pre svega Albance koji su želeli da posvedoče istinu o kidnapovanim Srbima, postojanju logora u kojima su ih držali i mučili, i o svim ostalim zločinima koje su počinili, naše porodice imaju dokaze koje ni jedan jedini sud na ovom svetu ne može pobiti - tvrdi u izjavi za naš list Simo Spasić.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", nekadašnji lideri i borci OVK poslednjih meseci se intenzivno raspituju o dokazima koje poseduju članovi porodica kidnapovanih i ubijenih Srba i nealbanaca na KiM.

Miroslav Šuljinić

Dejan Stojiljković

Vladimir Spasić

Žarko Spasić

SPISAK SA IMENIMA OTMIČARA

PORODICE kidnapovanih Srba prvih godina posle ratnih dešavanja su brojne dokaze skrivale, nadajući se da su njihovi članovi porodica i dalje živi, kaže Spasić. On dodaje da su, posle izlaganja garderobe i ostalih stvari pronađenih prilikom ekshumacija posmrtnih ostataka ubijenih Srba i nealbanaca, u Rudaru kod Kuršumlije aprila 2002. godine, porodice dale spisak sa imenima oko 400 kidnapera tadašnjem šefu istrage Haškog tribunala Mati Ratikenenu. Taj spisak dostavljen je i drugim haškim istražiteljima.

Simo Spasić