PROFESOR dr Dušan Dunjić, specijalista sudske medicine više od 30 godina, i veštak odbrane u predmetu Tužilac protiv Ratka Mladića, koji je u četvrtak trebalo da svedoči u sudnici, pronađen je mrtav u hotelu u kojem je odseo, saopštio je u četvrtak uvečer Haški tribunal.

Poznatog srpskog veštaka pronašli su službenik hotela i predstavnik Međunarodnog suda.

O onome što se dogodilo u hotelskoj sobi odmah je obaveštena hitna služba, koja je po dolasku konstatovalala smrt Dušana Dunjića. Holandske vlasti sprovode istragu o njegovoj smrti, kako bi se tačno utvrdio uzrok.

Dušan Dunjić, stručnjak za sudsku medicinu iz Srbije, svedočio je u više predmeta pred Međunarodnim sudom. Tako je bio veštak tužilaštva na suđenjima u predmetima Milan Milutinović i drugi, Vlastimir Đorđević i Ramuš Haradinaj i drugi. Na suđenjima u slučajevima Radovana Karadžića, Stanislava Galića, Dragoljuba Kunarca i drugih i Vujadina Popović i drugih, Dunjić je svedočio kao veštak odbrane.

Njegovo ime, inače, poznato je i iz nekih domaćih predmeta, kao što su suđenje za ubistvo premijera Zorana Đinđića, u slučaju povređivanja Vuka i Danice Drašković 1991. godine, ubistva Smaila Tarića i mnogih drugih.