Apelacioni sud u Prištini prihvatio je zahtev međunarodnog tužioca i sedmorici bivših komandanata i pripadnika tzv. Dreničke grupe OVK koju su osumnjičeni za ratne zločine na Kosovu 1998-1999 godine odredio meru pritvora, javili su večeras prištinski mediji.

List “Ekspres” objavio je na svom sajtu da su pripadnici policije Kosova i Euleksa uhapsili Sulemana Selimija, ambasadora Kosova u Tirani i bivšeg komandanta OVK i Samija Ljuštakua, predsednika opštine Srbica i bivšeg komandanta operativne grupe za Drenicu OVK, koji su, kao i još petorica osumnjičenih, do sada bili u kućnom pritvoru.

Očekuje se da ubrzo budu uhapšeni i ostali osumnjičeni, navodi list.

Odluka o odredjivanju pritvora je doneta večeras oko 22 sata i još nije saopštena advokatima osumnjičenih, navodi portal gazetaexpress.com.

Odbrana osumnjišenih bivših pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova zatražila da se njihovim klijentima ukine mera kućnog pritvora, dok je tužilac Euleksa Mauricio Salustro zatražio pritvor.

Pored Seljima i Ljuštakua, pritvor je određen i Jahiru Demaku, Sahit Jašariju, Zećiru Demaku, Hisni Taćiju i Avni Zabeljiu.