Belgijanac Peter Jakobs osvojio je titulu najboljeg profesionalnog vozača kamiona Evrope na takmičenju koje je održano u Luksemburgu.


Više od holjadu kandidata iz 30 država prijavilo se na ovogodišnje takmičenje "DAF Driver Challenge", na kojem su proizvođač kamiona "DAF", kompanija "Goodyear" i organizacija za utvrđivanje bezbednosti vozila "Dekra", zajedno birali najboljeg profesionalnog vozača kamiona.


Finalisti "DAF Driver Challenge" su pobednici na državnim takmičenjima, na kojima su se učesnici oprobali u rešavanju raznih teorijskih i praktičnih zadataka. Neki od tih zadataka bili su - najefikasnija potrošnja goriva, sigurno i pravovremeno dostavljanje robe, ali istovremeno i održavanje kamiona u besprekornom stanju. U finale je prošlo 18 vozača, koji su se za prvo mesto borili na "Goodyear" stazi za testiranje u Kolmar-Bergu u Luksemburgu.

PROČITAJTE JOŠ: Volvo kamioni za osnovce


Finalisti su se takmičili u devet različitih kategorija, a stručni žiri je ocenjivao njihove vozačke sposobnosti, svest o sigurnoj vožnji, poznavanje poziva prevoznika i ekološke vožnje, tehničko znanje i druge segmente. U postizanju boljih rezultata finalistima su pomagali "Gujjearovi" teretni pneumatici nove generacije "FUELMAX GEN-2" i "KMAX GEN-2" koji su doprineli postizanju bolje iskorišćenosti goriva i prelasku veće kilometraže.


Nakon dvodnevnog takmičenja pšobednik Peter Jakobs je pobedu posvetio kolegama koji su svakodnevno suočene sa izazovima na putu. Takmičenje je tako doprinelo i promociji jednog zahtevnog poziva, koji za postizanje odličnih rezultata iziskuje vrhunsku opremu, ali i iskustvo, znanje i spretnost vozača.

Foto: Promo
Foto: Promo