TIM koji pobeđuje ne menja se. Ipak, sa vremena na vreme u igru se ubacuju novi sveži igrači.- Zatio je i "Škoda" posle velikog uspeha svoja dva prva SUV vozila "kodijaka" i "karoka" na tržište izbacila i treći model iz svoje porodice terenaca - "kamik".

Prvi "škoda kamik" sišao je sa proizvodnih traka fabrike "Škode" u Mladoj Boleslavi (Češka). Ovaj SUV za evropsko tržište kombinuje prednosti SUV modela kao što su viši klirens i viši položaj sedenja sa agilnošću kompaktnog automobila.


- Za nas je početak proizvodnje novog "Škodinog" modela uvek poseban trenutak. Tokom proteklih nekoliko meseci, napravili smo sve pripreme u proizvodnji i logistici da uspešno pokrenemo novi "škoda kamik" model u segmentu gradskog SUV-a. Uvereni smo da će u tipičnom "Škodinom" stilu, ovaj model takođe impresionirati naše klijente odličnim kvalitetom i mnogim praktičnim rešenjima - kaže

dr Majkl Oeljeklaus, član borda za proizvodnju i logistiku "Škoda Auto".

Češki gigant je uložio oko 100 miliona evra u proizvodnju ovog modela. Proizvodna linija za "MQB27" platformu je adaptirana. U pogonima za farbanje i finalnu montažu, napravljene su fundamentalne promene da bi se svaki dan proizvelo po 400 novih "kamik" modela.

PROČITAJTE JOŠ: "Škoda" ne posustaje


Dužina automobila od 4.241 mm nudi prostranost za sve putnike i prtljag. Zahvaljujući savremenim sistemima za pomoć, efikasnim i štedljivim motorima, kao i najnovijim online uslugama savršeno odgovara zahtevima mlađe, urbane ciljne grupe. Nudeći novi gradski SUV isključivo sa pogonom na prednje točkove, "Škoda" zadovoljava želje kupaca u ovom segmentu vozila u pogledu vožnje.