KOMPANIJA "Britiš motors" zastupnik i distributer brendova "Jaguar" i "Lend Rover" sprektakularno je u beogradskom hotelu "Hilton" pred velikim brojem zvanica, prestavila novi SUV adut "Range Rover Evoqua", najmanji modela iz game "Rendž Rovera".

Uz sjajne vizuelne i audio efekte, prikazane su dve verzije modela u beloj i "Nolita Grey" sivoj boji.


Pročitajte još: Beogradski salon: Stižu Tojotini noviteti iz Ženeve


Ovaj automobil će od od 21. marta biti izložen na štandu Britiš Motorsa u hali 1 Beogradskog sajma na 534. Međunarodnom salonu automobila. To je ujedno i evropska sajamska premijera ovog popularnog Range Rovera koji se širom sveta od svog lansiranja 2011 godine, prodao u preko 800.000 primeraka.

Novi "EVOK" je nastavak modernističkog pristupa dizajnu koji ima ovaj čuveni brend.

Enterijer novog automobila je spoj prefinjene elegancije i čistih, slobodnih površina - ističu u ovoj kompaniji - Najnovija tehnologija u kombinaciji sa najfinijim materijalima i detaljima daju otmen i luksuzan ambijent.

Zahvaljujući četvorostranom panoramskom krovu, enterijer je okupan prirodnom svetlošću, a pozadi je prostor proširen radi dodatnog komfora za putnike.

U središtu enterijera je "Touch Pro Duo" sistem sa dva ekrana. Ovaj intuitivni interfejs se kontroliše ili dodirom ili glasom a prekidači na volanu koju su nevidljivi dok se ne upale postavljaju ključne funkcije na dohvat ruke.


Pročitajte još:Opel kombo” u fokusu


Interaktivni displej visoke rezolucije od 12.3 inča vam daje ključne informacije tačno gde su vam potrebne. Prednji displej u boji projektuje mnoštvo dodatnih informacija na verobransko staklo.

Jonizacija vazduha poboljšava kvalitet vazduha unutar vozila, koristeći nanotehnologiju da neutrališe viruse, mirise i alergene da duže održi zdraviju atmosferu.

Sa "pad-om" za pametni telefon, možete da pristupite omiljenim aplikacijama sa mobilnog telefona preko ekrana ili glasovnom komandom. Izvrsni "4G Wi-Fi Hotspot" može da podrži i do osam mobilnih uređaja!

Aplikacija za daljinsko upravljanje vam omogućava da komunicirate sa vozilom preko vašeg pametnog telefona gde god da ste. Preko podešavanja temperature do pronalaženje lokacije parkiranja ili čak zaključavanje ili otključavanje automobila.

Opcija "Pametnog podešavanja "vas prepoznaje na osnovu vašeg telefona i ključa dok prilazite vozilu i automatski konfiguriše sedišta i volan prema vašim prethodno unesenim ličnim podešavanjima. Takođe uči vaše navike, predlaže izbore medijskog sadržaja i redovne pozive.

Inovativni sistem koristi niz kamera da pruži pogled ispod automobila i dopušta vam da "vidite" kroz haubu i time vam pomaže da bezbedno prođete prepreke koje mogu da vam se nađu na putu.

Novi "evok" je opremljen diskretno postavljenom zadnjom kamerom kao i standardnim prednjim i zadnjim pomagalima za parkiranje koje služe za sagledavanje prostora oko vozila. Ovo ima mnoge prednosti, od kojih je jedna savršeno parkiranje svaki put.

Sa onlajn medijima, obimni muzički katalozi onlajn provajdera kao što su Deezer i TuneIn mogu da se slušaju direktno u vozilu, a nema potrebe za pametnim telefonom.

Opcionalni Meridian Surround zvučni sistem ima 15 savršeno smeštenih zvučnika koji donose onaj bogat i luksuzan zvuk koji se i očekuje od "Range Rovera".

Retrovizor je još jedan primer inovativne tehnologije. Sistem koristi kameru u sklopu antene koja generiše sliku prikazanu preko HD displeja na multifunkcionalnom retrovizoru, osiguravajući tako jasan pregled čak i kada je zadnji deo potpuno popunjen.

Zadnji deo automobila je dizajniran za maksimalnu multifunkcionalnost sa 40:20:40 sklopivim sedištima.

Zadnji senzor na pokret vam omogućava pristup prtljažniku jednostavnim podizanjem noge do senzora smeštenih na obe strane zadnjeg branika. Prtljažni prostor je 591 litara.

Novi "evok" nudi sedam različitih motora. Ovi laki, kompletno aluminijumski, četvorocilindrični, "Ingenium" motori kombinuju prefinjene performanse sa optimalnom efikasnošću.

Dizel motori se nude sa izlaznom snagom sa 150, 180 ili 240 konjskih snaga, dok se benzinski motori nude u verzijama od 200, 249 ili 300 konjskih snaga.

Pogon na sva 4 točka upotpunjuje "MHEV", ili laka hibridna tehnologija.

Sistem crpi energiju od usporavanja i preraspoređuje je da olakša ubrazavanje, potrošnja goriva je manja a vozilo je bolje prema životnoj sredini.