PRETHODNA 2017. godina, sa 1.266 prodatih vozila, bila je veoma uspešna za "Tojotu" u Srbiji. A šta tek reći za 2018. koja je na izmaku? Samo jedno – izuzetna- rekao je na konferenciji za medije generalni direktor kompanije "Tojota Srbija" Robert Lukić.


Pročitajte još: KUPOVINA AUTOMOBILA U SRBIJI: Jeftinije na kredit, a za keš - skuplje

Prvi čovek ove kompanije nije krio oduševljenje činjenicom da je Tojota Srbija ostvarila povećanje prodaje na godišnjem nivou od 18,5 odsto a da će plasman vozila do kraja godine, premašiti 1.500 jedinica!

- Povećanje prodaje beleže praktično svi modeli. "Jaris" je u 2018. stigao do 22 odsto više kupaca, "auris" 20 odsto , "korola" 26 odsto, "Land kruzer" impozantnih 36 odsto, "hajlaks" 28 odsto, a hibridni model "C-HR HSD " ostvario je rast od čak 230 odsto - istakao je Lukić - Kupci u Srbiji sve više veruju i opredeljuju se za vozila koja udruženim snagama pokreću benzinski i elektro motori, tako da je plasman "Tojotinih" vozila s tom vrstom pogona uvećan za 31,5 odsto.


Pročitajte još: Za polovnjake dali 300 miliona evra

"Tojota Srbija" u narednoj godini očekuje dalji rast tražnje i plasmana vozila, a svoj optimizam gradi na dinamičnom razvoju, tradicionalnoj posvećenosti inovativnim tehnologijama i čvrstom opredeljenju da kvalitet, sigurnost i zadovoljstvo kupaca, koji kako ističu u ovoj kompaniji, nemaju alternativu.

Na srpsko tržište 2019. stižu četiri nova modela, odnosno čak šest noviteta ako se ima u vidu da "korola" stiže sa tri različite verzije karoserije.

Novi "RAV4" i "Korola" (svi tipovi karoserije) biće dostupni kupcima u Srbiji od početka februara, "kamri" od aprila a sportski model "supra" od jula.

Pored četvrte generacije hibridnog sistema, koji čine benzinac od 1,8 litara i elektro motor ukupnog učinka 91 kW (122 KS), u novoj "koroli" debituje potpuno novi 2,0 l HSD pogon sa 134 kW (180 KS), a u modelima "kamri" i "RAV4" novi 2,5 l HSD sa 218, odnosno 222 KS.

Na predstojećem 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu (22-31. mart 2019), "Tojota" će zauzeti svoje tradicionalno mesto u hali I, gde će biti izložen kompletan program vozila dostupnih na srpskom tržištu, uključujući i novitete kao što su dvanaesta generacija najprodavanijeg modela na svetu "korola" (sva tri tipa karoserije), peta generacija "RAV4" i "kamri", koji se na evropsko tržište vraća posle 14 godina.