U kampanji „Opel za medalju“ koju je početkom godine pokrenula kompanija "Opel Srbija" naši talentovani sportisti osvojili su ukupno 21 medalju na 40 takmičenja u gradovima širom Evrope i u tom pobedničkom pohodu prešli su 28.895 km, naravno u vozilima koje im je obezbedila ova kompanija!


Pročitajte još: Evropski izbor automobila godine Autobest: Titula “best buy“ Opelu!


- Kada vidim broj osvojenih medalja i takmičenja na koje su ovi mladi izuzetni ljudi stigli zahvaljujući našoj kompaniji meni je srce puno. Prešli smo ove godine mnogo zajedničkih kilometara na putu ostvarivanja njihovih snova i to zaista nema cenu. Neki od njih bili su na ivici da zbog problema sa budžetom odustanu ne samo od takmičenja, već i od karijera, a mi smo im vratili nadu. To je ono što je bio cilj Opela kao društveno odgovorne kompanije - kaže Irena Trifunović, mendžerka za marketing i komunikacije Opela za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.Pročitajte još: Nova vizija „Opela“


Kampanja “Opel za medalju” okupila je ove godine vrhunske mlade talente: jednu od najboljih strelaca Zoranu Arunović, višestrukog šampiona u karateu Uroša Mijalkovića, evropsku prvakinju u sportskom penjanju Stašu Gejo, skijaše Nevenu Ignjatović I Marka Stevovića, basketaše "Zemun 3Dž3", mlade reprezentativke u stonom tenisu, reprezentivce Srbije u biciklizmu, prvi par reprezentacije Srbije u odbojci na pesku Lazara Kolarića i Stefana Bastu, kao I njihove kolege Đorđa Klašnića i Marka Plavšića.

Deo kampanje bili su i učenici profesorke Danijele Rakić iz muzičke škole Kosta Manojlović.

U "Opelovim" automobilima mladi talenti su stigli na takmičenja u Minhenu, Insbruku, Kran Montani, Lozani, Briankonu, Budimpešti, Bukureštu, Ostravi, Kravecu i drugim evropskim gradovima iz kojih su se vratili sa čak 14 zlatnih medalja.

Svi učesnici kampanje saglasni su u jednom da ovakva Opelova podrška ima izuzetno veliki značaj pre svega za sportove koji nemaju značajniju medijsku pažnju.

Kampanja “Opel za medalju” pokrenuta je 1. marta ove godine sa ciljem da obezbedi automobile na korišćenje najtalentovanijim sportistima i učenicima muzičkih škola iz naše zemlje, kako bi im omogućila odlazak na evropska takmičenja i olakšala postizanje dobrih rezultata i osvajanje odličja.