KAŽU kamiondžije širom sveta imaju jednu uzrečicu koja u slobodnom prevodu glasi: Kad je teško pozovi "aroks"...


Pročitajte još:
Promocija Mercedes C-Klase u Hiltonu (FOTO)


A šta sve može ovaj kamion iz radionice "Mercedes-benca" uverili su se brojni novinari ali i potencijalni kupci na izuzetnoj prezentaciji koju je kompanija "Star import" iz Beograda generalni distributer za "Mercedes-Benz" u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Albaniji organizovala u spektakularnom ambijentu kamenoloma "Iva-Agrar" u Stepanovu nedaleko od Lajkovca.

Mesečev pejzaž, oblaci prašine, staze koje krivudaju kamenolomom, opasno blizu rubovima provalije, sa neverovatnim nagibima,prevojima, prelazima...teško da ima težih terena ali i boljih za demonstraciju "mišića".


Pročitajte još:Mercedes” dokazao da teretnjaci mogu biti atraktivni i bogato opremljeni (FOTO)


A "aroks" natovaren sa 40 tona usitnjenog kamena, sa lakoćom ne samo da prolazi ovim bespućem već i na svaki zahtev novinara, snimatelja stane, "pozira", pa opet bez obzira da li prašnjavi drum vodi uzbrdo ili nizbrdo, bez po muke kreće...

Pri tome vozač u kabini uživa u punom komforu...

"Aroks" je spreman za svaku namenu, za svako gradilište i za put do njega. Od sandučara, preko beton-miksera do teških kipera. "Mercedes-Benz arocs" je specijalista koji pokriva čitav repertoar građevinskog transporta. Širok asortiman kabina, motora, varijanti pogona i konfiguracija točkova osigurava da je u stanju da se nosi sa svim vrstama primene. Kiper, transport materijala ili teška tegljača – A "aroks" se svakog puta uklapa u račun. Nove varijante su ove godine dodate u Arocs, postavljajući nove kriterijume u praktičnosti, efikasnosti i sigurnosti, kao i udobnosti.

U Stepanovu u kamenolomu koji oduzima dah, predstavljeni su najsavremeniji sistemi upravljanja, kočenja, menjača, ali i bitno poboljšanog komfora...

"Aroks" je kamion koji je tu kada je teško.

TEHNIČKI PODACI

DIMENZIJE

MEĐUOSOVINSKO RASTOJANjE: 3.700 mm

MASA: 7.344 kg


MOTOR:OM 460 R6

ZAPREMINA:10,7 lit.

SNAGA:455 ks

OBRTNI MOMENT:2.200 nm

REZERVOAR ZA GORIVO: 300 lit.

REZERVOAR ZA "AD BLU": 60 lit.