JUŽNOKOREJSKI auto - gigant "Kia Motors" je u SAD dobila još dva priznanja za sportsku limuzinu Stinger i model Rio, koje dodeljuje ugledna kompanija J. D. Power. Radi se o priznanju "Apeal" za perfomanse, delovanje i izgled automobila. Dvostruka pobeda je doprinela Kijinom poboljšanju za osam poena u odnosu na prošlu godinu, a pritom je i osigurala plasman među 10 nabolje plasiranih neluksuznih brendova. Kia Motors je inače nedavno postala najbolje plasirana od, i to već četvrtu godinu zaredom , a i tu je Rio zauzeo prvo mesto u klasi malih automobila.

- Bez obzira na to da li se radi o praktičnom vozilu za ljude, koji žele doći od tačke A do tačke B ili sportskoj limuzini sa 365 konjskih snaga, namenjenoj ljubiteljima brze i udobne vožnje, svaku Kiju dizajniramo sa fokusom na svakog pojedinačnog kupca - kaže Orth Hedrick, potpredsednik produktnog planiranja u Kijinoj američkoj podružnici.- Nagrade J. D. Power "Apeal" za modele Rio i Stinger potvrđuju našu predanost superiornoj kombinaciji privlačnog izgleda i vrhunskih osobina, koje racionalni kupci danas očekuju od svojih automobila.

PROČITAJTE JOŠ - U Opelu popust 3.000 evra!

Model Rio je kao jedini u svojoj klasi malih automobila dobio najviše ocene u performansama, dizajnu, udobnosti, pomagalima i stilu, a i najvišu ukupnu ocenu i tako zasenio konkurenciju. Stinger, koji je najsnažniji model u istoriji najstarijeg korejskog proizvođača automobila, pobedio je mnogo skuplju evropsku konkurenciju u klasi luksuznih vozila.

Istraživanje J. D. Power "Apeal" meri zadovoljstvo vlasnika vozila u prvih 90 dana vlasništva. Rezultati su podeljeni u 10 kategorija i mere se na osnovi sledećih kriterijuma: eksterijer, enterijer, prtljažnik, audio, sedišta, grejanje i hlađenje, vozna dinamika, motor, vidljivost i potrošnja goriva.

Kia Rio