NAJBRŽE rastući segment vozila na svim tržištima sveta je onaj koji zajedničkim imenom nazivamo "terenska vozila". Tu ubrajamo i velike i male SUV automobile, krosovere.

Nema proizvođača koji nije svoju proizvodnju prilagodio potrebama kupaca, a među onima koji su, čini se, najviše pogodili ukus vozača je "Opel".

I to sa novom "iks" porodicom vozila koja trenutno ima tri predstavnika "opel moku iks", "opel kroslend iks" i "opel grandlend iks".

Podaci sa tržišta, gde je utakmica u ovom segmentu sve žešća, sve govore.

Tako je "Opel" broj jedan u Evropi kada je prodaja u SUV B segmentu u pitanju. Svaki četvrti kupac u Nemačkoj (ubedljivio najveće tržište Evrope) bira nekog od članova "Opelove" "iks familije". Za "opel krosland", poslednji lansirani model, već je stiglo 125.000 narudžbina, a za veći model "grandlend" 85.000. Pri tome je važna i činjenica da većina motora ovih vozila već ispunjava buduću eko-normu "evro 6d-TEMP".PROČITAJTE JOŠ:
Predstavljen "opel kombo lajf": Najbolji prijatelj porodice

- Ove brojke pokazuju da smo savršeno opremljeni da zadovoljimo sve veću potražnju za SUV modelima sa našim uzbudljivim sastavom "iks" porodice. Iako su izrazito drugačiji, svi oni nude karakteristične „Opelove“ vrline kao što su inovativne funkcije ili izvanredna sedišta po pristupačnim cenama i na taj način privlače širok spektar kupaca - rekao je direktor marketinga i prodaje "Opela" Piter Kuspert.

Uspešna priča "iks" porodice započela je predstavljanjem modela "opel moka" 2012. godine. Najduže prisutan član "Opelovog" SUV sastava i tvorac potkompaktnog SUV segmenta, model iznad "kroslenda iks" predstavlja pravi bestseler. Do danas, proizvođač automobila iz Riselshajma je primio skoro 900.000 porudžbina za smeli i robusni model "moka/moka iks".