"Kija" je već četvrtu godinu zaredom, po rezultatima studije J.D. Power IQS 2018. o zadovoljstvu stranaka u SAD, nepremijum brend sa najmanje prijavljenih kvarova (72 kvara na 100 vozila).

"Kija" drži vodeći položaj sa izuzetnim rezultatima s dva modela - veliki sportski terenac "sorento" i popularni "rio", dok su limuzina "optima", sportski terenac "sportidž" i veliki monovolumen "sedona" (u Evropi poznatiji pod imenom "karnival", ali se već nekoliko godina ne prodaje u Evropi) bili na drugom mestu u svojim kategorijama. "Kija forte", koja se takođe ne prodaje u Evropi, bila je trećeplasirana u svojoj kategoriji. Nakon pobeda u studiji IQS u 2015, 2016. i 2017. godini "kija soul" je još jednom osvojila najvišu ocenu u kategoriji monovolumena.


PROČITAJTE JOŠ:
"Kija niro EV": Domet 380 kilometara!


- Prvo mesto među svim masovnim markama četvrtu godinu zaredom ne ostavlja nikakve nedoumice o vrhunskom kvalitetu i izradi svakog pojedinačnog vozila "Kije" - kaže Mihael Kol, izvršni direktor u "Kija motors Amerika". - Dva pobednika i pet dodatnih modela među tri najbolja u pojedinačnim kategorijama dovoljan su dokaz "Kijinog" napretka i fokusiranosti na izuzetno korisničko iskustvo.

Studija IQS 2018, koju izvodi ugledna kompanija J.D. Power, temelji se na mišljenju 75.712 vlasnika u prvih 90 dana nakon kupovine, a koji su kupili vozilo u 2018. godini. Vozila su ocenjivali na osnovu voznih iskustava, performansi motora i menjača, kao i različitih problema, koje su prijavili vlasnici vozila.