Kija motors" je na salonu automobila u Busanu (J. Koreja) predstavila novi "niro EV". Sa dometom od 380 kilometara, potpuno električni "niro EV" spaja uživanje u vožnji sa atraktivnim dizajnom i performanse krosovera s pogonom bez štetnih emisija.

Pored "nira EV", ova kompanija je na Međunarodnom salonu automobila u Busanu prikazala još dva vozila. Koncept "Kija SP" - premijerno predstavljen na salonu u Indiji - koji pokazuje dizajnersku viziju "Kijinih" sportskih terenaca u bliskoj budućnosti, i "kiju stinger GT vajd bodi".


PROČITAJTE JOŠ:
Do 2030. zabraniti dizelaše

"Kijina" zvezda salona u Busanu "niro EV" zauzima jedinstven položaj na tržištu električnih krosovera. Inteligentni raspored, dobra praktičnost i veliki domet znače da "niro EV" zahteva manje kompromisa od ostalih električnih vozila. Kupci će se obradovati i zbog brojnih ugrađenih tehnologija, specifičnih za električna vozila, novih bezbednosnih pomagala i privlačnog izgleda eksterijera i enterijera.

Ubrzo posle salona u Busanu, počeće prodaja "nira EV" krajem godine u Koreji, a početkom 2019. na ostalim tržištima.

Kabina kombinuje moderni dizajn sa prostranošću i savremenim tehnologijama, koje dopunjava pogon s nultim emisijama. Armaturna ploča je dobila novo svetloplavo osvetljenje, koje se nastavlja sa eksterijera, dok je dizajn središnje konzole pojednostavljen zbog ugradnje shift-by wire menjača, čime je "niro EV" postao prvi "Kijin" model u Evropi sa ručicom menjača bez mehaničke veze.

Opremljen snažnom litijum-polimerskom baterijom kapaciteta 64 kWh, "niro EV" može preći više od 380 kilometara sa jednim punjenjem - bez emitovanja štetnih emisija. Za punjenje preko 100-kilovatnog priključka, "niru EV" je potrebno 54 minuta kako bi napunio bateriju do 80 odsto. Kupci mogu izabrati i varijantu sa kapacitetom 39,2 kWh, koja ima domet do 240 kilometara sa jednim punjenjem.


PROČITAJTE JOŠ:
Novi "džip renegejd"

Snagu preko prednjih točkova pruža motor sa 204 konjske snage, koji proizvodi 395 Nm obrtnog momenta, što "niru EV" omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/č za 7,8 sekundi.