Prodaja automobila na dizel pogon u Nemačkoj doživela je pad od čak 25% tokom marta, prvog meseca nakon što je Savezni sud dozvolio gradovima pravo da zabrane vozila na ovu gorivo na svojim ulicama.

Prodaja dizel vozila u Nemačkoj je padala od početka godine, 17,6% u januaru i 19,5% u februaru, ali je mart pokazao da naftni agregati počinju polako da izumiru i na najvećem automobilskom tržištu za dizele u Evropi.

Nemačkim proizvođačima poput Volkswagena i Daimlera nisu pomogli ni podsticaji za kupce novih dizela da zaustave ovaj "potop", pa dizel sada ima tek 31,4% udela u tržištu, kojim je svojevremeno dominirao.

Strah među vozačima od mogućih ograničenja upotrebe svog automobila i kratka isporuka vozila sa novom generacijom dizel motora Euro 6 standarda će se sigurno odraziti na prodaju i u narednim mesecima, pa se predviđa da će udeo dizela pasti na tek 25%.

Pad prodaje dizela u Nemačkoj najviše je pogodio strane proizvođače, pre svih Volvo sa padom od 25% i Renault sa -24%, dok je u premijum klasi najviše "stradao" Audi sa padom prodaje dizel jedinica od 13%.

Masovno okretanje kupaca od dizela počelo je nakon Volkswagenove "dizelgejt" afere 2015. kada je nemački gigant priznao da je varato na testovima izduvnih gasova u SAD.

Skandal koji je koštao VW oko 30 milijardi dolara u celom svetu se proširio na celu auto-industriju, a to je izazvalo ogromna ulaganja u tehnologiju električnih vozila.