NAJNOVIJI član porodice “Džip” - “renegejd”, ocenjen je sa 85 odsto uspešnosti za zaštitu dece i odraslih putnika i sa 65 odsto za zaštitu pešaka, s pozitivnim rezultatima na svim glavnim testovima.

Sigurnosni uređaji dobili su ocenu od 74 odsto zahvaljujući dodatno dostupnom sistemu automatskog kočenja i standardno dostupnom regulatoru brzine.

Rezultati su još značajniji s obzirom na to da je krajem prošle godine “Evro NCAP” uveo mnogo strože uslove za dobijanje ocene od pet zvezdica za zaštitu dece, odraslih putnika i pešaka.

Hiljade sati virtuelnih simulacija omogućile su razvoj inovativne “male široke 4x4 arhitekture” (“renegejd” je prvi automobil grupe FCA na kojem je ona primenjena), koja se sastoji iz samonoseće karoserije izrađene od čvrstih, ultračvrstih i sinterovanih čelika, što rezultira izuzetnom otpornošću na uvijanje. Struktura prednjeg dela s tri linije opterećenja garantuje jednako reagovanje u slučaju čeonog sudara bez obzira na vrstu prepreke ili vozila s kojim se automobil sudari. Štaviše, uprkos jasnoj terenskoj prirodi ovog modela koja se ogleda u njegovom robustnom, kockastom prednjem delu, novi “renegejd” pruža dobru zaštitu pešaka.

REZULTATI * Ukupan rezultat 80 odsto
* Zaštita odraslih putnika 87 odsto
* Zaštita dece u automobilu 85 odsto
* Zaštita pešaka 65 odsto
* Pomoćni sistemi 74 odsto

Kvalitet virtuelnog dizajna fizički je testiran na automobilima proizvedenim u fabrici SATA u Melfiju, sa 300 testova komponenti i podsistema, preko 100 simulacija sudara i više od 100 test-sudara, uzimajući u obzir različite tipove udaraca - čeoni, bočni, prevrtanje, sudar otpozadi i obaranje pešaka, kao i različite brzine pri kojima može doći do sudara i različite fizičke karakteristike putnika.

Za sveobuhvatnu zaštitu, novi “džip renegejd” standardno je opremljen sa šest vazdušnih jastuka (prednji za prednja sedišta, na prozorima za sva sedišta i bočni za prednja sedišta), kao i ESC-om (elektronskom kontrolom stabilnosti) i sistemom sa ERM-om (elektronskim sistemom za ublažavanje naginjanja). Bezbednosna oprema, u zavisnosti od tržišta i verzije modela, standardno ili na zahtev može da sadrži i bitne sisteme kao što su sistem za praćenje “mrtvog ugla”, detekcija unakrsnog saobraćaja sa zadnje strane, tempomat s prilagodljivom brzinom kretanja (dostupan od 2015. godine) i ParkView kamera za parkiranje unazad s dinamičnim pomoćnim linijama.

Jedan od najinovativnijih sistema dostupnih na novom “džip renegejdu” jeste Forward Collision Warning-Plus - sistem automatskog kočenja sa upozorenjem na mogućnost čeonog sudara, prvi u svojoj kategoriji po pitanju pouzdanosti i preciznosti, koji koristi radar i video-senzore kako bi utvrdio da li automobil prebrzo prilazi nekoj prepreci ili drugom vozilu. U takvim slučajevima sistem upozorava vozača ili mu pomaže u izbegavanju sudara ili ublažavanju posledica sudara.


SISTEM ZA UPOZORENjE

I na kraju, “džip renegejd” može biti opremljen i Lane Sense Departure Warning Plus-om - sistemom za upozorenje na promenu trake, i Blind spot Monitoring-om - sistemom praćenja mrtvog ugla.