U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći u petak oko podne u centru Subotice, ispred glavne pošte, nastradalo je dvoje ljudi.

Pri sudaru teretnog vozila mađarskih tablica i specijalnog vozila sa korpom za radove na visini, život su izgubili Goran Nimčević (38) i Atila Kiralj (30), snimatelji iz Subotice.

Prema rečima očevidaca, njih dvojica su sa kamerama bili na kranu koji je bio pričvršćen za vozilo iznajmljeno od subotičkog preduzeća koje se bavi održavanjem saobraćajne signalizacije. Sa visine su snimali promotivni spot kada je ispod njih prošao kamion kojim je upravljao mađarski državljanin i prvom prikolicom je udario o kran. Od siline udara, momci su zajedno sa opremom prvo pali na krov prikolice, a potom i direktno pod točkove druge prikolice teretnjaka. Kamion ih je tako vukao petnaestak metara dok se nije zaustavio.

Oba kamermana su na licu mesta poginula, a Hitna pomoć koja je vrlo brzo stigla mogla je samo da konstatuje smrt.

- Sve se odigralo za nekoliko minuta, prvo strašan tresak pa škripa kočnica, tek kasnije smo primetili da su ljudi ispod točkova - vidno potreseno priča Karolj Tot, koji se nalazio stotinak metara od mesta nesreće.

Goran je nekada bio snimatelj lokalne "Super TV", a sada vlasnik agencije "Home faktori", iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece. Atila je bio zaposlen kod njega.

Uviđaj je trajao do kasno po podne. Na lice mesta je izašao i istražni sudija Osnovnog suda u Subotici koji je potvrdio da su kamermani snimali spot, a i da se još utvrđuje kako je došlo do nesreće.