Svilajnac - Goran Grujić (43), pozati svilajnački preduzetnik, vlasnik firme „Evrometal“, i Dijana S. (24) izgubili su život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju ujutro, nešto posle četiri časa, kod TE „Morave“, na ulazu u Svilajnac iz pravca Markovca.

Prema prvim nalazima istražnih organa, automobil kabriolet „ferari“, kojim je po svemu sudeći upravljao Grujić, kretao se velikom brzinom i sleteo sa puta, probio zaštitnu ogradu i uleteo u dvorište TE „Morava“, a zaustavio se tek pošto je udario u drvo.

Pretpostavlja se da je prilikom nesreće Grujić vozio brzinom većom od 200 kilometara na čas. Zbog siline udara oba putnika su ispala iz potpuno uništenog vozila i na mestu ostala mrtva.

Uviđaj je izvršio istražni sudija Osnovnog suda u Jagodini.

Vest o smrti uglednog privrednika uznemirila je stanovnike Svilajnca i njegovog rodnog sela Subotica. U toku je bila izgradnja nove proizvodne hale njegove firme „Evrometal“. Nameravao je da proširi porizvodnju metalske robe, koju je uglavnom plasirao na inostrano tržište.


OPASAN PUT

Na nedavno modernizovanom putu od Morave do Svilajnca pre desetak dana dogodio se još jedan težak udes, kada je poginuo jedan motociklista.