BEOGRAD - Novi šef kabineta ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića je Danko Prokić, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu ministra.

Prokić je pre mesec dana došao iz Slovačke gde je bio ambassador Srbije.

Dosadašnji šef Jeremićevog kabineta Borislav Stefanović ostaje politički direktor Ministarstva spoljih poslova i šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom, za šta je dobio mandat od Vlade Srbije.

Odluka o razrešenju Stefanovića i postavljenju Prokića doneta je u cilju poboljšanja i efikasnosti rada kabineta, kažu u Ministarstvu.

Takav potez u Ministarstvu objašnjavaju prevelikim obavezama u međunarodnim kontaktika koji su pred ministrom Jeremićem, ali i zauzetošću Stefanovića u radu pregovaračkog tima Vlade Srbije.

Ovime je stavljena tačka na spekulacije koje su se poslednjih meseci u nekoliko navrata pojavile i medijima, a prema kojima ministar Jeremić i njegov dosadašnji šef kabineta ne sarađuju dobro, te da je ministar Jeremić zbog toga smenio Stefanovića.

Novi šef kabineta ministra spoljnih poslova Prokić bio je pre odlaska u Bratislavu u kabinetu premijera Vojislava Koštunice zadužen za komunikaciju s Ministarstvom spoljnih poslova.