BEOGRAD - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar poručio je danas u Uskršnjoj poslanici da je predrasude i loše navike moguće pobediti razgovorom i pre svega molitvom, kao i energiju sukoba preobraziti u saradnju.

"Pobedimo svaku sebičnost i zaživimo savršenu ljubav. Ko savršeno voli nikad ne treba da beži iz svog bića, iz svoje zemlje, iz svojih teškoća," rekao je nadbiskup Hočevar u poslanici.

On je naveo da je moguće u "ljubavi i snazi Hristovog vaskrsenja obistiniti pravi izlazak iz carstva ništavila".

"Ako smo u gresima, pokajanjem je moguće pomiriti se sa Bogom i braćom. Ako živimo u mržnji ili predrasudama i lošim navikama, onda proučavanjem, razgovorom, savetovanjem i pre svega molitvom možemo da izađemo iz obruča tamnih sila", istakao je Hočevar.

Ako je naša zajednica ili narod do sada živeo u sukobima, energiju napetosti Hristovom snagom preobrazimo u sinergiju saradnje, rekao je Hočevar.

Hočevar je poželeo da slavlje Uskrsa svima omogući da se ne uplaše nevolja, da ne beže iz života i od neuspeha, već da postojanom ljubavlju preobraze sebe, svoje porodice i svoje zajednice.

Hristos vaskrese - vaistinu vaskrese, čestitao je praznik Hočevar, koji će u nedelju, na Uskrs, služiti misu u Župi Krista Kralja, Krunska 23, u Beogradu sa početkom u 10. sati, a u 18. sati u Kraljevu.

Nadbiskup Hočevar i poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej razmenili su tradicionalne čestitke povodom Uskrsa, koji ove godine istog dana, 24. aprila, slave pravoslavni i katolici.