KIOSK koji su, pre dve noći, u Beogradu, dvojica maskiranih mladića polili benzinom i zapalili, a u kojem je teško povređen radnik, Marko Ristić, planuo je kao opomene vlasniku da "pazi šta radi i šta priča".

Ovo za "Novosti" tvrdi Nikola Sandulović, na kojeg je lane pokušan atentat.

- Kiosk nije planuo zbog nekakvog reketa, osvete i slično - tvrdi Sandulović. - Isti oni, koji su pokušali da me ubiju podmetnuvši eksploziv pod vozilo u kojem sam se 18. januara 2010. odvezao kod prijatelja u Zemun, sada su zapalili kiosk čoveku koji im predstavlja "pretnju".

Po tvrdnjama Sandulovića, reč je o Vladimiru Đuriću, vlasniku kioska na uglu ulice Ulice vojvode Dobrnjca i Bulevara despota Stefana, koji je, tačno pre godinu dana, u Zemun, kod zajedničkog prijatelja, vozio Nikolu.

SUMNJIVI I ZAPOSLENI
Prema nepotvrđenim informacijama, vlasnik kioska trebalo je uskoro da zatvori objekat čime bi dosadašnji zaposleni ostali bez posla. Tako se sumnja da je upravo neko od njih, pa čak i sam Marko Ristić podmetnuo požar, u kojem je i sam stradao.

- U eksploziji sam zadobio teške povrede, a Vladimir Đurić je lakše ranjen. Atentatori su uhapšeni, protiv njih se vodi sudski proces, ali i dalje ne miruju. Prete oštećenima, svedocima, pa čak i javnom tužiocu - tvrdi Sandulović.

Po njegovoj priči, posle mnogih, na red je došao i ključni svedok, oštećeni Vladimir Đurić:

- Pretnje koje stižu svedocima konstantno traju od prošle godine. Ljudima je prećeno da će im oteti, satarom iseći ili benzinom zapaliti decu, nekima je u znak opomene zapaljena ograda na kući, a Đuriću, kako bi ga ućutkali i naterali da se povuče iz slučaja, zapaljen je kiosk, u kojem je povremeno radio i njegov sin. I sam svakodnevno dobijam pretnje - tvrdi Sandulović i dodaje:

- Ovo sa kioskom i stradanjem nevinog mladića je prevršilo svaku meru! Očigledno da oni, koji sve ovo rade, imaju podršku od nekog "odozgo" ko ih štiti. Država mora da stane tome na put.

Gradimir Đurić, vlasnik zapaljenog kioska, kaže za "Novosti" da ga je sve ovo što se dogodilo, naročito stradanje nevinog mladića, o kojem ima samo reči hvale, kako o čoveku, tako i o radniku, teško pogodilo.