BEOGRAD - Radosav Komadinić, suvlasnik "Ajs krim fektori" i nekadašnji funkcioner u Košarkaškom klubu Partizan, pretučen je u sredu oko 22 časa u novobeogradskoj Ulici Jurija Gagarina 69. Njega su nedaleko od zgrade u kojoj živi napala dvojica nepoznatih mladića i metalnim štanglama ga nekoliko minuta udarala po glavi i telu.

Siledžije su zatim pobegle u nepoznatom pravcu, a povređenog biznismena je ekipa Hitne pomoći prevezla na Vojnomedicinsku akademiju. Lekari su mu konstatovali ranu na glavi i brojne povrede po nogama.


POSLOVNI USPESI RADOSAV Komadinić je nekadašnji uspešni košarkaški trener i 11 godina je bio član Predsedništva Košarkaškog kluba Partizan. Ušao je i u poslovne vode, a suvlasnik je i direktor "Ajs krim fektori" koja se bavi proizvodnjom sladoleda i ima jednu od najmodernih fabrika u regionu. Bio je i suvlasnik preduzeća za preradu kafe "Reks". Suosnivač je kompanije "Marbo", jedne od najuspešnijih u oblasti prerade krompira i proizvodnje čipsa. Nalazio se i na čelu poznatog beogradskog hotela "Aleksandar palas".

Kako saznajemo, Komadinić se pola sata pre nepada automobilom dovezao do parkinga, koji je na tridesetak metara od ulaza zgrade u Jurija Gagarina 69 gde živi. Izašao je iz vozila i ne sluteći ništa krenuo ka stanu. Na pešačkoj stazi sustigli su ga napadači i udarili s leđa.

- Istrčali su iz obližnjeg žbuna i u prvom trenutku sam pomislio da je reč o psima lutalicama - kaže za "Novosti" Radosav Komadinić. - Okrenuo sam glavu i srećom refleksno izmakao glavu da me šipkom ne udari direktno po glavi.

Napadači, koji su preko lica imali maske, uspele su da žrtvu motkom "zakače" po glavi i obore na zemlju. Zbunjen iznenadnim napadom Komadinić je, ipak, uspeo da se okrene na leđa i rukama i nogama donekle pruži otpor batinašima.

- Udarali su me štanglama desetak minuta - nastavlja Komadinić. - Dozivao sam u pomoć, a kada su komšije povikale sa prozora, oni su pobegli.

Na mesto napada ubrzo su stigle policija i ekipa Hitne pomoći. Biznismen je u svesnom stanju prevezen na VMA i posle ukazane pomoći pušten je kući. Srećom, povrede najverovatnije neće ostaviti posledice.

Policija je obavila uviđaj i traga za napadačima. Napad je po svemu sudeći isplaniran, jer su batinaši tačno znali kretanje svoje mete. Komadinić kaže da nije dobijao pretnje.