U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se u utorak dogodila na autoputu Zagreb - Beograd poginuo je član skijaškog kluba Jelenak iz Sjenice Amar Garibović (19) i skijaški reprezentativac Srbije i učesnik ovogodišnjih Zimskih igara u Vankuveru, dok su četiri osobe teže i lakše povređene.

U kombiju koji je prevozio skijaše iz Sjenice, a koji se iz nepoznatih razloga prevrnuo kod Slavonskog Broda, bili su i Amarov brat i reprezentativac Srbije Amor Garibović, koji je teško povređen, Amarov otac i trener Murat Garibović i skijaš Ajrlan Rastić koji su prošli sa lakšim povredama. Svi su zbrinuti u hrvatskim bolnicama.

Kako je saopštio Skijaški savez Srbije, ekipa Jelenka vraćala se iz Slovenije sa takmičenja Svetske skijaške federacije u roler-skijanju na kom je Amar Garibović osvojio srebrnu medalju.

DAN ŽALOSTI
U Hrvatsku je u sredu otputovalo rukovodstvo Skijaškog kluba Jelenak. Još se ne zna kada će biti sahranjen Amar Garibović, a u Sjenici je već otkazan deo priredbi, a dan sahrane vrsnog sportiste i mladića mogao bi biti i dan žalosti u Sjenici.

Tužna vest da je u saobraćajnoj nesreći, na putu Zagreb - Beograd, poginuo Amar Garibović (19), skijaški reprezentativac Srbije i učesnik Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru zaprepastila je i rastužila Sjenicu, članove ovdašnjeg ski-kluba Jelenak, sve sportiste u ovom kraju i sve žitelje ovog dela Srbije. Skijaški klub Jelenak je ponos Sjenice, a na Olimpijskim igrama u Vankuveru imao je troje takmičara koji su predstavljali Srbiju. Zahvaljujući izuzetnom entuzijazmu rukovodstva ekipe i trenera Murata Garibovića, mladići i devojke iz Sjenice, inače specijalisti za nordijsko trčanje i biatlon, pobeđivali su gde god su se pojavili. Amar Garibović je sa 18 godina postao olimpijac, a sudbina je htela da strada na svoj 19. rođendan.

- Bio je divan momak i vrstan sportista, od njega su se tek očekivali veliki rezultati na raznim svetskim takmičenjima i Olimpijskim igrama u Sočiju. Upravo je bio upisao studije DIF-a u Sarajevu. Sudbina je htela da nas napusti najbolji među nama - kaže, jecajući, jedan od Amarovih drugova.


TEŠKE POVREDE

Rukovodstvo Skijaškog saveza Srbije i Skijaškog kluba “Jelenak” činili su u sredu sve da teško povređenog Amora Garibovića prebace u Beograd na Vojno-medicinsku akademiju. Njegove povrede su vrlo ozbiljne i život mu je u opasnosti.