VLADAN V., zvani Vlado Ožiljak, ultimat fajt borac iz Beograda, trebalo je po nalogu svog gazde Beograđanina Luke Bojovića, da ubije Ivana Delića u budvanskoj diskoteci "Top hil", saznaju "Novosti". Ali, obezbeđenje kontroverznog budvanskog biznismena, uz pomoć telohranitelja Duška Šarića, mlađeg brata odbeglog narkobosa Darka, koji je takođe bio gost diskoteke, pojačani obezbeđenjem lokala uspeli su da ga spreče i teško pretuku.

Incident je izbio u ponedeljak oko tri sata, u najvećoj otvorenoj diskoteci u Crnoj Gori, tokom gostovanja hrvatske grupe "Kolonija". Navodno, Vladan V., za koga se tvrdi da je proteran iz Francuske gde je izvesno vreme boravio, došao je u budvansku diskoteku. Cilj je bio da ubije Ivana Delića, koji je bio gost "Top hila". U diskoteku, poznatu po velikom obezbeđenju, ušao je bez pištolja. Oružje, kojim je po drugi put po nalogu Bojovića (tvrdi se da je u Španiji) trebalo da bude ubijen Delić, kasnije je doturio pomagač izvan diskoteke.

Pošto je Vladan V. snimio situaciju, krenuo je ka separeu u kome je sedeo mlađi brat odbeglog švercera kokaina Duško Šarić sa obezbeđenjem. Nekoliko metara dalje, takođe, u separeu gost je bio i Ivan Delić, okružen telohraniteljima. Pozdravio se sa mlađim Pljevljakom i zadržao se u blizini. Njegovo zadržavanje privuklo je pažnju i obezbeđenju diskoteke i Šarićevim čuvarima, koji su krenuli ka njemu.

Došlo je do žestoke tuče. Po jednoj verziji, posle udaraca usledilo je vađenje pištolja i pucnjava u kojoj se nije znalo ko koga cilja. Prema drugoj verziji, dve grupe obezbeđenja su samo jurile Beograđanina, stigli ga i pretuklu, ali im je on, ipak, umakao.

Kako je "Novostima" potvrdio direktor kotorske bolnice Nebojša Bjelica, oni su "u noći između nedelje i ponedeljka primili Vladana V. sa povredama glave". Povrede su ukazivale da je udaren flašom u glavu, ali je Beograđani tvrdio da je povređen prilikom pada. Njemu je glava zašivena i pušten je na kućno lečenje.

S druge strane, zvaničnici policije i grada Budve tvrde da u diskoteci "Top hil" nije bilo pucanjave.

- Znamo da je na parkingu bila tuča. Policiji, međutim, nisu prijavljeni incidenti zbog čega nisu ni obavili uviđaj - kaže za "Novosti" gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, navodeći da je informacije dobio od Centra za bezbednost Budve istoga dana kada se pronela vest o obračunu u "Top hilu".

Uprkos negiranju zvaničnika, metropolu turizma trese groznica metaka koji su, navodno, pljuštali po diskoteci u kojoj su odvojeno, sa svojim obezbeđenjem, sedeli Šarić i Delić, a uz njih je bio i Vladan V.

Luka Bojović, navodno, po kazivanju Sretka Kalinića, "zemunca" uhvaćenog u Zagrebu, već je 2008. godine naručio ubistvo Ivana Delića. Ali, tada je umesto njega, u bašti kafića u Budvi, ubijen Goran Pejović iz Nikšića.


DELIĆ: NISAM META!

IVAN Delić demantovao je u utorak da je u njegovom pravcu ispaljena kiša projektila dok se nalazio u diskoteci "Top hil" čiji je, kako se spekuliše, suvlasnik.

- To su izmišljotine i gluposti. Ne želim više ništa da govorim - bio je kratak Budvanin.


NAPADI

1. IVAN Delić se prvi put našao na meti napadača 6. juna 2004. godine. Tada mu je, na Svetom Stefanu, metak okrznuo rame.

2. NA prevoju Trojica iznad Kotora, 2006. na Delićev "audi" u kojem je bio sa sestrom Vanjom ispaljeno je više od 50 metaka.

3. U BAŠTI kafića "Palma" u Budvi 11. avgusta 2008. godine umesto Delića ubijen je Goran Pejović iz Nikšić.


LUKA BOJOVIĆ - BIOGRAFIJA

BIO u gardi Željka Ražnatovića-Arkana, čiju smrt je, pričalo se, trebalo da osveti.

Dovodio se u vezu sa pokušajem ubistva Andrije Draškovića, jer su navodno smatrali da je jedan od krivaca za Arkanovo ubistvo.

U bogatoj biografiji Bojovića, sina direktora beogradskog "Zoo vrta" Vuka Bojovića, mediji navode da je radio sa zemunskim klanom. Isto tako, posle atentata na premijera Zorana Đinđića, pričalo se, Bojović je krio "zemunce" i organizovao im beg iz Srbije. Tvrdilo se da je Aleksandra Simovića čuvao pre hapšenja u Beogradu, 2006. godine.

I posle razbijanja "zemunskog klana", Bojović nastavlja da trguje drogom. U Holandiji je sarađivao sa Milošem Batom Petrovićem, zakletim neprijateljem Sretena Jocića.

Bojović je uhapšen 2007. godine sa Veljkom Banovićem. Okružno tužilaštvo ih je optužilo samo za neovlašćeno držanje oružja i falsifikovanje isprava. Za to je dobio 15 meseci zatvora, koje još nije odslužio.MISTERIOZNI VLASNICI I PLJEVALJSKE MAŠINE

DISKOTEKA "Top hil" je, tvrde upućeni, vlasništvo Ivana Delića, braće Šarić i Damjana Dudića, sina nedavno ubijenog kotorskog biznismena Dragana Dudića-Frica.

- Diskoteka je njihova, jer se bavimo istim poslom. Tražili su je mnogi u zakup, jer su Šarići došli pre. Uložili su veliki novac - objašnjava Budvanin o lokalu na tri kilometra udaljenom od grada.

Najveća diskoteka na otvorenom u Crnoj Gori, gde se svakodnevno sliju hiljade mladih, otvorena je prošlog meseca. Neposredno pre otvaranja "Novosti" su pisale da je na gradilištu viđena građevinska operativa preduzeća braće Šarić iz Pljevalja, ali su nadležni i to negirali. Negiraju i danas.

- Brigu o razvoju brda na kom je planirana izgradnja akva-parka vodi "TOB ko", firma Turističke organizacije Budve, i mislim da su za ovu sezonu izdali nekoj švajcarskoj ili grčkoj firmi. To nema veze sa Šarićima - kaže gradonačelnik Budve Rajko Kuljača.

S nadležnima u firmi "TOB ko" u utorak nismo uspeli da kontaktiramo tako da ostaje nejasno kako se zove firma kojoj su izdali prostor za diskoteku i ko je njen vlasnik.


ZARADA

"TOP hil" uglavnom radi punom parom. Svake večeri gostuju popularni didžejevi i zvezde eks ju-estrade. U zavisnosti od programa cena ulaznice varira od pet do 15 evra. Na ovom popularnom mestu okupi se i do nekoliko hiljada mladih. Piće je skuplje nego uobičajeno - "beks" četiri evra, kokteli pet, i, kako su primetili mnogi, često nema onog jeftinijeg. Nije teško izračunati koliko zakupci zarade na ulaznicama i piću.