BEOGRAD - Prvi oštinski sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv svih članova Saveta Republičke radio-difuzne agencije (RRA) zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene istrave, izjavio je danas Tanjugu portparol tog suda Zoran Šešić.
Istraga je pokrenuta na zahtev preduzeća "Palma Itd" - TV "Palma" i njenog osnivača Miodraga Vujovića, precizirao je Šešić.
Vujović i njegova kompanija zatražili su sprovođenje istrage u svojstvu oštećenih kao tužilaca, pošto je Prvo opštinsko tužilastvo odbilo da krivicno goni članove Saveta RRA, zbog nedostatka dokaza da su izvršili krivicno delo.
Istražni sudija doneo je rešenje o sprovođenju istrage protiv devet članova Saveta RRA, sa predsednikom Nenadom Cekićem na čelu, pošto ih je saslušao, izvršio uvid u krivičnu prijavu i druga dokumenta.
Rešenjem o sprovođenju istrage koje je Tanjugu dostavila advokatska kancelarija Đurović - Bojović, koja zastupa pomenuto preduzeće, članovi Saveta RRA terete se da su svojim postupanjem kršili odredbe Zakona o radio-difuziji, da nisu poštovali proceduru prilikom konkursa za dodelu frekfencija i druga dela, sve na štetu oštećnog preduzeća "Palma Itd" - TV "Palma".
Istraga će biti sprovedena protiv Cekića, Aleksandra Vasića, Slobodana Đorića, Svetozara Stojanovića, Vladimira Cvetkovića, Velimira Miloševića, Tomislava Trifića, Gorana Karadžića i Prvoslava Perića.
Za krivično delo zloupotrebe službenog položaja zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina, dok je za falsifikovanje službene isprave propisana kazna zatvora do pet godina.