MAJA ČEKA SAVEZ
NOVI SAD - Umakavši Borislavu Novakoviću (DS)za svega 695 glasova, Maja Gojković (SRS) je u drugom krugu postala gradonačelnik Novog Sada. Tako je Srpska Atina prvi put u istoriji dugoj 256 godina na svoje čelo postavila ženu.
Istovremeno, nepoznanica za Novosađane ostaje da li će vlast u Skupštini grada biti u rukama radikalske ili demokratske koalicije jer obe opcije s obzirom na približan broj mandata, imaju realnu šansu da vladaju gradom.
Ono što se pouzdano zna, jeste da su birajući između “naše Maje” i “našeg komšije”, Novosađani, naročito oni u prigradskim naseljima, bili naklonjeniji kandidatkinji radikala.
- Sugrađani se jesu na biralištima raspolutili na dve političke opcije, ali želim da znaju da za mene u ovoj izbornoj trci nema pobednika i poraženih - bila je jedna od prvih poruka novog gradonačelnika Novosađanima.
- Prvi potez? Najpre ću pozvati direktore javnih preduzeća da analiziramo njihov dosadašnji rad - kaže Gojkovićeva.
Najviše mandata u Skupštini Novog Sada osvojila je SRS (34), DS (24), Koalicija “Zajedno za Vojvodinu” (9), DSS (5) i SPS i PSS po tri mandata. Vladajuća koalicija, demokratska ili radikalska, ”visi” o odluci DSS. Vladaće opcija kojoj se priklone “deesesovci”, a u njihovom novosadskom odboru vlada raspolućenost. Radikalsku struju predvodi Dejan Mikavica, a drugu, demokratsku, Arsen Kurjački.
- Čekamo uputstva iz beogradske centrale - rekao je juče Rada Marinkov, koji se priklonio “struji” Kurjačkog. NJegov kolega iz suprotne “struje” Miroljub LJešnjak, viđen je na proslavi Majine pobede preksinoć u prostorijama SRS.

J. SIMIĆ

DEMOKRATE BLIŽE VLASTI
NOVI SAD - Iz drugog kruga za izbor poslanika u Skupštinu Vojvodine, demokrate i radikali izašli su izjednačeni. Nezvanično, obe stranke imaju po 36 mandata, od ukupno 120 koliko broji pokrajinski parlament.
U prvom krugu, po proporcionalnom sistemu, radikali su od ukupno 60 mogućih mandata osvojili najviše (21), a demokrate 15. Drugi krug, demokrate su iskoristile da sustignu kandidate SRS, pa je nezvanični odnos snaga 19 prema 16 za demokrate. Kada se saberu nezvanični rezultati, SRS ima 37, a DS 34 poslanička mesta.
Oba izborna štaba, međutim, su tvrdila da imaju po 36 mandata što će biti provereno danas kada PIK treba da saopšti konačne rezultate. U svakom slučaju, radikali i demokrate zajedno imaju većinu, ali teško je očekivati da će ove dve opcije formirati koaliciju. Radikali misle da bi koncentraciona vojvođanska vlada bila najsrećnije, i za birače, najpoštenije rešenje.
- Uputili smo inicijativu svim parlamentarnim strankama, izuzev Čankovoj koaliciji “Zajedno za Vojvodinu”, da otpočnemo pregovore - kaže Milorad Mirčić, predsednik pokrajinskog odbora SRS U Novom Sadu. - U toj vladi trebaju nam i Mađari, DSS, SPS, PSS, jer su građani Vojvodine tim strankama ukazali poverenje.
Sudeći po najavama Bojana Pajtića, međutim, DS će se držati svog predizbornog dogovora sa Kasom i njegovim SVM(11), a njima bi se rado priključio i Čanak sa svojih sedam poslanika, što bi ukupno bilo 53 poslanika. Do većine im treba još osam poslanika, a njih mogu naći u redovima RV, G 17 plus (po dva mandata), DSVM i grupe građana po mandat i PSS, koji je osvojio sedam mandata.
To znači da bi radikali čak i u slučaju koalicije sa DSS, SPS i PSS sa po sedam poslanika, bili kratki za četiri poslanika, a njih teško da mogu naći u redovima DSVM, SVM i G 17 plus.
J. SIMIĆ

ORBAN SPASAO KASU
SUBOTICA - Jožef Kasa ne predaje lako vlast u Subotici. Kandidat njegove stranke Geza Kučera pobedio je u trci za mesto gradonačelnika svog rivala Olivera Dulića iz DS sa 113 glasova.

- Ozbiljno sumnjamo na ovu pobedu i detaljno ćemo pregledati izborni materijal sa četiri izborna mesta u gradu - kaže Oliver Dulić. - Ako se posle i ove provere utvrdi da je Geza Kučera pobedio makar sa jednim glasom više, demokrate će mu čestitati na izboru.

Nedavna poseta Viktora Orbana, bivšeg premijera Mađarske, bila je izgleda "slamka spasa" za Jožefa Kasu i njegovu stranku. To su pokazali i rezultati drugog kruga, gde su naselja sa mađarskim življem masovno izašla na izbore i glasala za kandidata SVM.

Čestitam kandidatu DS na postignutom uspehu, a od danas sam spreman da ispunim sva obećanja koja sam dao u predizbornoj kampanji - rekao je Geza Kučera, novi-stari predsednik SO Subotica.

On je kazao da će se odmah krenuti i u reorganizaciju lokalne samouprave u obimu u kojem je to potrebno.

- Nadam se da posle ovih izbora nećemo ući u pravno prepucavanje oko konačne odluke o izboru za gradonačelnika i da suprotna strana neće ulaziti u sudske postupke i, eventualno, u pokušaj da pravnim smicalicama promeni ovaj rezultat. Mi nemamo nikakvih primedbi - naglasio je Jene Maglai, predsednik Okružnog odbora SVM.

Jožef Kasa, lider SVM izjavio je da je nezadovoljan ukupnim rezultatima.

- Izgubili smo trku za predsednika opština u Kanjiži, Adi, Bečeju i Čoki. To su rezultati za ozbiljnu analizu i SVM ima unutrašnjih snaga da povrati nekadašnji rejting - kaže Kasa.
M. M. - M. A.


NOVE PRETNJE UMESTO DOGOVORA
NOVI PAZAR - Predsednik Skupštine opštine Novi Pazar je Sulejman Ugljanin, lider koalicije "Lista za Sandžak" koji je sa osvojenih 18.863 glasova pobedio prof. dr Saita Kačapora (17.180), kandidata Sandžačke demokratske partije. u Sjenici, novi predsednik opštine je dr Esad Zornić (SDP), a u Prijepolju mr Nedžad Turković, takođe kandidat SDP.

Odmah posle saopštavanja rezultata izbora, na trgu ispred Skupštine opštine Novi Pazar okupilo se nekoliko hiljada Ugljaninovih pristalica.

- Ja sam večeras najsrećniji čovek na svetu. Drago mi je što smo pobedili strpljenjem i pameću i što nismo naseli na provokacije onih koji su hteli da nam ugroze mir i živote. Mi ćemo sve te provokatore od sutra saterati u mišiju rupu - poručio je Ugljanin, a na pogrdno skandiranje Rasimu LJajiću, Ugljanin je dodao: "Vi ste čestiti i potšeni ljudi, vama ne priliči da svaku pogan uzimate u usta, ovo je pobeda za sva vremena, za Bošnjake i sve u Sandžaku dolaze srećni dani".

Sandžačka demokratska pratija saopštila je da postoje osnovane indicije da je Ugljanin na glasanje doveo i veliki broj pristalica iz opštine Tutin i da je tako napravio razliku od 1.600 glasova koja mu je donela pobedu. Novinarima je pokazan i svežanj od oko dvadesetak glasačkih listića koji sujuče pronađeni na ulici pored kontejnera.

Pročešljaćemo sve biračke spiskove i ako se utvrde malverzacije zatražićemo pomoć nadležnih organa - izjavio jeMirsad Jusufović, portparol SDP.

M. NIĆIFOROVIĆ

OSTAVKA
VALJEVO - Kandidat DS za predsednika opštine Valjevo Nebojša Andrić podneo je ostavku na sve stranačke funkcije zbog poraza na izborima.
Andrić je na konferenciji za novinare taj potez obrazložio svojim "katastrofalnim rezultatom" na lokalnim izborima u Valjevu, uz napomenu da takvi potezi slede u svakoj "ozbiljnoj, demokratskoj, proevropski opredeljenoj" partiji.

DS NAJJAČA
BEOGRAD - Politički analitičar Dušan Pavlović ocenio je da su lokalni izbori pokazali da je DS sada najjača politička partija u Srbiji, a potom SRS.

- Već posle predsedničkih izbora se pokazalo da su DS i SRS dve najjače stranke u Srbiji, a lokalni izbori su to samo potvrdili - rekao je Pavlović agenciji Beta, navodeći da je popularnsot DS porasla posle promene u vrhu stranke, a radikala zbog loše pozicije Socijalističke partije Srbije, čije su glasače dobili.

IZBORNO PROLEĆE
BEOGRAD - Socijalni psiholog sa Filozofskog fakulteta Bora Kuzmanović, komentarišući rezultate drugog kruga lokalnih izbora, ocenio je danas da će republički izbori najverovatnije biti održani do proleća i da bi Demokratskoj stranci "verovatno izbori odgovarali", i to da se održe što pre.
On je na Pres klubu, u Medija centru izjavio da su lokalni izbori, sa jedne strane bili "politički zemljotres", koji je uzdrmao stranke da se preispitaju gde se koja nalazi, a sa druge strane proba za neke naredne izbore.
Kuzmanović je rekao da je "prvorazredna činjenica da je izašao mali broj birača, iako je bila velika ponuda" i ocenio da su građani umorni od izbora koji ne donose ono što su očekivali.
Novi gradonačelnik Beograda je Nenad Bogdanović, kandidat Demokratske stranke i doskorašnji predsedik gradske vlade, pokazuju proračuni posmatrača CeSID-a. Demokrata je tesno trijumfovao nad svojim rivalom iz redova radikala, Aleksandrom Vučićem, procentualnim odnosom glasova 50,3 odsto prema 48,3 posto.
Analitičari Centra za slobodne izbore i demokratiju saopštili su sinoć da je razlika između dva takmaca za mesto prvog čoveka prestonice iznosila svega 10.000 glasova (podaci na osnovu kompletno obrađenog uzorka).Za Bogdanovića se opredelilo 235.627, a za Vučića 226.085 Beograđana Nevažećih listića bilo je 6.553.
Brojke govore da je u prestonici glasalo 468.374 građana ili 32,4 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak. Zasićenje učestalim izbornim “utakmicama” ili nešto drugo, tek samo trećina onih s pravom glasa latilo se olovke. Poznavaoci političkih prilika smatraju da je za ovako mali odziv kriva i mlaka podrška drugih partija iz demokratskog bloka. Oni naglašavaju da je Bogdanović trijumfovao zahvaljjući disciplinovanim glasačima DS, a da je doprinos “obećanih” demokratskih glasova simboličan.
- Glasači su preuzeli obrazac nedavnih izbora za predsednika Srbije - pojasnio je u Medija centru Vladimir Goati, naučni saradnik Instituta za društvene nauke. - Tada je Boris Tadić u prvom krugu imao prednost od pet odsto, koju je uvećao u drugom. Tako je bilo i u drugoj rundi za mesto prvog čoveka prestonice između Vučića i Bogdanovića. Kandidat demokrata je u drugom krugu povećao razliku u odnosu na svog rivala iz Srpske radikalne stranke.
M. B.


DEMOKRATSKA STRANKA POTVRDILA POBEDU SVOG KANDIDATA
PREPORODIĆU GRAD
NOVOIZABRANI gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović (DS) svoj staž prvog čoveka grada otpočeo je posetom Urgentnom centru u kome su smešteni putnici povređeni u saobraćajnoj nesreći na Banovom brdu. Zbog ove nezgode izostalo je slavlje u štabu DS U Krunskoj ulici, a po povratku iz Urgentnog centra, Bogdanović je izjavio da ga je ovaj događaj jako potresao. Kako je rekao, njegov prvi zadatak nažalost danas će biti da se ispitaju uzroci i utvrdi odgovornost za ovu nesreću.
- Time što su me izabrali za gradonačelnika, Beograđani su pokazali da cene ono što smo radili u protekle četiri godine. Beograd će za četiri godine biti preporođen i probuđen grad, biće centar Jugoistočne Evrope, jer za to postoje sve šanse - rekao je Nenad Bogdanović i zahvalio se svim Beograđanima koji su ga podržali i svojoj porodici. Dok je davao prvu izjavu u štabu pored njega su stajali supruga, kćerka i sin.

On je najavio da će se u narednih 15 dana voditi razgovori o članovima gradskog veća, gradskom arhitekti, menadžeru i načelniku gradske uprave.

Veći deo večeri u štabu DS niko od zvaničnika stranke nije dolazio u prostorije u kojima su bili novinari. Oni su u odvojenim kancelarijama na spratu pratili rezultate koji su stizali iz gradova širom Srbije. Jedini koji se novinarima pridružio, pre nego što su stigli rezultati o Bogdanovićevoj pobedi, bio je Siniša Nikolić, direktor Direkcije za izgradnju grada, koji je bio dobro raspoložen. Kako je u šali rekao novinarima, on je uvek nasmejan “i to ne mora ništa da znači”.

U Krunskoj ulici sinoć su bili Zoran Cvijanović, Srđan Šaper, Goran Pitić, Dragan Šutanovac i gradski funkcioneri.

BEZ POMPE
Iako je ovo bio pobednički štab, nije bilo slavljeničke zakuske, ni nazdravljanja. Dok još nisu stigli pouzdani rezultati na stolovima su bili ovali sa ćevapima, koje su novinari brzo “počistili”, a u predponoćnim satima iz torbi su vadili sendviče i grickalice iz domaće radinosti. Bilo je zamišljeno da se pobeda proslavi na Terazijama u Gradskom odboru DS, ali je žurka otkazana zbog saobraćajne nezgode.
D. R.

GRADSKA IZBORNA KOMISJA
NIŠTA SPORNO
PREMA podacima Gradske izborne komisije, koji su objavljeni na konferenciji za novinare u 23 časa, kandidat Demokratske stranke Nenad Bogadnović je u trci za gradonačelnika osvojio 60,87 odsto glasova (26.187), dok je za Aleksandra Vučića iz Srpske radikalne stranke, glasalo 37,40 odsto Beograđana (16.092). Do tog momenta GIK je obradio 130 od 1.109 biračkih mesta u glavnom gradu (11,72 odsto) i to iz opština Savski venac, Stari grad, Sopot i Barajevo.
U prestonici biračko pravo ima 1.444.307 sugrađana. Do 23 časa u Gradsku komisiju je stiglo 121.652 glasačkih listića od kojih je 78.628 bilo neupotrebljeno. Obrađeno je 43.023 glasova, što je 2,98 odsto ukupnog biračkog tela. Od toga je njih 42.279 bilo važećih.
Predsednik GIK Goran Kljajević je istakao da u drugom krugu lokalnih izbora u Beogradu nije prijavljena nijedna nepravilnost.
S. B.

BIOGRAFIJA
NOVI gradonačelnik Nenad Bogdanović rođen je 1954. godine u Beškoj. Diplomirao je i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Bio je direktor kompanije “GTE telekomunikejšns” i “EL Pupin”, a radio je i kao generalni menadžer “Alkatela”. Protekle četiri godine bio je predsednik gradske vlade. Dvanaest godina je član DS-a, a od februara 2004. godine je i potpredsednik ove stranke. Oženjen je po drugi put, a iz prvog braka ima sina Matiju i kćerku Milicu.
ALEKSANDAR VUČIĆ (SRS)
IZGUBIO ZA DLAKU
TEŠKO mi je što sam izgubio za jedan procenat razlike - rekao je na konferenciji za novinare Aleksandar Vučić, kandidat za gradonačelnika Srpske radikalne stranke.
- Prema podacima iz naše stranke, rezultati izbora u Beogradu su 50: 49 odsto za Nenada Bogdanovića. Kao što sam obećao čestitam na pobedi mom protivkandidatu, a ne znam da li bi to oni uradili. Za jedan odsto Beograd misli da je stanje dobro. Ovo je najveći uspeh u istoriji Srpske radikalne stranke u Beogradu.
- Osvojio sam većinu u 12 od 17 opština, a u Zemunu sam ubedljivo pobedio. Zadovoljan sam - objasnio je Vučić. - Kako je rasla izlaznost tako je razlika bila manja, tako da je izašlo više birača sigurno bih pobedio.
Kako je objavio kandidat SRS za gradonačelnika Beograda, i u pet opština u kojima je Vučić izgubio zabeležen je uspeh u odnosu na prvi krug. Na Vračaru je bilo 110 odsto više nego u prvom krugu, na Savskom vencu 40 odsto.
- Poruka čije vreme dolazi je potpuno jasna i način kako će se odvijati sledeći izbori. Mnogo smo želili pobedu. Bili smo blizu i nadam se da ubuduće predsednik Republike neće više deliti građane Srbije- naglasio je Vučić. - Siguran sam da ćemo uskoro imati nove izbore i da će rezultat biti u moju korist.
Vučić se zahvalio svim Beograđanima i istakao da je ovo jedna od najboljih kampanja koje je Srbija videla. Dodao je da će nastaviti borbu i pobediti na sledećim izborima, jer kako kaže :” Na svakim izborima sve je više glasova za nas.”

DA NE KVARIM
- NE želim da govorim o agencijama za istraživanje i o nekim medijima, ne bih da kvarim slavlje demokratama - istakao je Vučić. - Mnogi, i demokrate i Marko Blagojević prognozirali su veću razliku. Mislili su da ako neko jednom glasa za njih da će uvek glasati.

PEČENJE
Iako je konferencija za novinare bila zakazana još za 21 čas, počela je sa sat i po zakašnjenja. Tradicionalno, u sedištu SRS novinari su nešto pre početka obraćanja Vučića posluženi pečenjem i viskijem.
A. MUSLIBEGOVIĆU DRUGOM KRUGU LOKALNIH IZBORA U SRBIJI PRAVA DRAMA U NOVOM SADU, SUBOTICI, NOVOM PAZARU
MAJA BOLJA U FINIŠU

BEOGRAD - “Foto finiš“ za fotelju gradonačelnika Novog Sada između Maje Gojković (SRS) i Borislava Novakovića (DS) jedna je od najzanimljivijih “trka” minulog drugog kruga lokalnih izbora u Srbiji. Prema podacima koje je u nedelju saopštio Centar za slobodne izbore i demokratiju, a na osnovu kompletno obrađenog uzorka, tesnu pobedu odneo je kandidat radikala sa 60.347 glasova
(49,9 odsto), dok je njen rival iz redova demokrata “zaradio” 59.224 ili 40 procenata.
Međutim, u jednom momentu izveštaj Gradske izborne komisije izazvao je pravu zabunu. Objavljeno je da je Novaković osvojio 55,5, a Gojković 43,6 odsto glasova. Nezvanični rezultati obelodanjeni su na osnovu obrađenih 20 odsto biračkih mesta.
Predsednik Upravnog odbora CeSID Zoran Lučić saopštio je sinoć da će se razlika između Maje Gojković i Borislava Novakovića na kraju meriti stotinama glasova.
- Iako su odstupanja posle kompletne obrade uzorka gotovo zanemarljiva, ne bih se usudio da proglasim pobednika - naglasio je Lučić. - Konačni rezultati saznaće se tek kada se izbroji i poslednji listić. Inače, na birališta u Novom Sadu izašlo je ukupno 120.873 glasača.
M. B. - J. S.

DVE JAKE STRANKE
OVI izbori pokazuju da je Srpska radikalna stranka “usisala” sve manje partije i da je u ovom trenutku, uz Demokratsku stranku, najjača na našoj političkoj sceni - ocenio je Vladimir Goati, naučni saradnik Instituta za društvene nauke.
On je podvukao da se nastavio snažan zamah Demokratske stranke iz prvog izbornog kruga i zapitao se “kako će se rast demokrata odraziti na balans snaga u republičkoj vlasti”. Goati je naglasio da su “preporuke” partijskih vrhova slabo uticale na opredeljenje glasača.
- Birači su retko poslušali pozive stranačkih rukovodioca, što potvrđuje da je reč o slaboj partijskoj identifikaciji građana - kazao je Goati.

DS: BEOGRAD
I 23 OPŠTINE
DEMOKRATSKA stranka pobedila je na izborima za gradonačelnika Beograd i u 23 opštine u kojima je danas biran predsednik, saopštio je šef centralnog izbornog štabva DS Marko Đurišić.
DS je u 86 opština imala kandidate za predsednike u drugom krugu.

SRS: NOVI SAD I 18 PREDSEDNIKA
SRPSKA radikalna stranka je zadovoljna ostvarenim rezultatima, jer se u drugom krugu lokalnih izbora pokazalo da je ovo bila godina SRS - rekao je sinoć Tomislav Nikolić zamenik predsednika. U drugom krugu imali smo kandidate za predsednike u 32 opštine a pobedili smo u 18. Dobili smo i skoro 50 poslanika u Skupštini Vojvodine.

SPS: 19 TRIJUMFA
PREDSEDNIK Glavnog odbora SPS Ivica Dačić rekao je da je stranka zabeležila 19 pobeda u 40 opština u kojima je imala kandidate.
DSS: 12 POBEDA
OD 18 kandidata za predsednike, pobedu u drugom krugu članovi DSS odneli su u 12 opština.

NS: UKUPNO 10
NOVA Srbija je proglasila pobede u trci za predsednika opština u Čačku, Valjevu, Mionici, Brusu, Plandištu i Osečini.

NA LOKALNIM IZBORIMA U NIŠU PROŠAO KANDIDAT NOVE SRBIJE
GLATKA POBEDA
SMILJKA KOSTIĆA
NIŠ - Na održanim lokalnim izborima Nišlije su za gradonačelnika izabrale Smiljka Kostića, kandidata Nove Srbije. Po podacima CESID, sa 90 odstoobrađenih biračkih mesta, Kostić je odneo pobedu na 62,8 odsto ili 39.434 glasa.
Za njegovog protivkandidata, dosadašnjeg predsednika Skupštine grada Gorana Ćirića, koga je predložila Demokratska stranka, glasalo je 35,6 odsto ili 22.503 birača.
Inače, u gradu na Nišavi svoju građansku dužnost ispunilo je 120.873 Nišlija, a izlaznost je bila 28,9 odsto.
- Interesantno je da je Kostić ubedljivo pobedio na onim izbornim mestima, gde je pre dve nedelje sa velikom razlikom trijumfovao upravo Ćirić - naglasio je Lučić.
M. B.

U SJENICI POBEDILA LJAJIĆEVA SDP
NOVI PAZAR UGLJANINU
Novi predsednik opštine Novi Pazar je Sulejman Ugljanin, lider kolicije “Lista za Sandžak”, koji je u do kraja neizvesnoj borbi pobedio dr Saita Kačapora, kandidata LJajićeve Sandžačke demokratske partije. U Sjenici je više uspeha imao dr Rifat Zornić, kandidat SDP-a, koji je pobedio Ismeta Mahmutovića - Cica, kandidata “Liste za Sandžak dr Sulejman Ugljanin”. Prema nezvaničnim rezultatima, i u Prijepolju je pobedio kandidat Sandžačke demokratske partije.
U trenutku slanja ovog izveštaja na ulicama Novog Pazara je mnogo ljudi, pristalice Sulejmana Ugljanina slave, ali bez incidenata. Na izbore je izašlo nešto preko 50 odsto građana, a sve je proteklo u korektnoj atmosferi. M. N.


DRUGI KRUG IZBORA ZA GRADONAČELNIKA KRAGUJEVCA
TRIJUMF VEROLJUBA STEVANOVIĆA
KRAGUJEVAC - Novi gradonačelnik Kragujevca je Veroljub Stevanović, koga je kandidovala “Koalicija zajedno za Kragujevac” koju čine SPO, NDS i SD.Prema nezvaničnim podacima Stevanović je osvojio 73,88 odseto glasova, dok je njegov protivkandidat Dragutin Radosavljević iz Demokratske stranke osvojio 26,10 odsto glasova birača koji su glasali.
U prvoj izjavi Stevanović je rekao da će se odmah posvetiti rešavanju nagomilanih problema, pre svega i privredi i nevoljama socijalno ugroženih Kragujevčana i da će u narednom periodu situacija u tim, ali i drugim oblastima biti znatno bolja, odnosno da ima tim i sposobnost da ispuni predizborna obećanja. M. L.


REZULTATI IZBORA ZA PREDSEDNIKE OPŠTINA
Aleksandrovac Jugoslav Stajković (PZŽ)
Aleksinac Nenad Stanković (SRS)
Apatin Živorad Smiljanić (SPS))
Aranđelovac Radosav Švabić (SRS)
Arilje Zoran Mićović (DS) 54,34
Babušnica Miroljub Jovanović (NDS, DPS)
Bajina Bašta Miloje Savić (SPS)
Bač Tomislav Bogunović (DS)
Bačka Palanka Dragan Bozalo (SRS)
Bački Petrovac Jan Sabo (G17+)
Blace Nebojša Milosavljević (DS)
Bojnik Jovica Aranđelović (GG)
Boljevac Nebojša Marjanović (DSS)
Bor Dragan Veličković (DSS)
Brus Milutin Jeličić (NS)
Valjevo Jovan Tomić (NS))
Varvarin Zoran Milenković (SPO)
Veliko Gradište Dragan Milić (SPS)
Vladimirci Janko Đurić (DS)
Vlasotince Srđan Šušulić (DS)
Vranje Miroljub Stojčić (SPS)
Vrbas Željko Lainović (SRS)
Vrnjačka Banja Rodoljub DŽamić (GG)
Vršac Jovica Zarkula (GG))
Golubac Zoran Pajkić (DS)
Gornji Milanovac Dražimir Marušić (SPS)
Dimitrovgrad Veselin Veličkov (DS)
Žabalj Vojislav DUvnjak (SRS)
Žabari Živorad Nastić (SPS)
Žagubica Dragi Damjanović (G17+)
Žitište Zoran Kasalović (SPS)
Žitorađa Staniša Đokić (GG)
Zrenjanin Goran Knežević (DS)
Ivanjica Milomir Zorić (GG)
Inđija Goran Ješić (GG)
Jagodina Dragan Marković Palma (JS)
Kanjiža Karolj Kerneci (RV)
Kikinda Dr Branislav Blažić (SRS)
Kladovo Siniša Popović (DS)
Knjaževac Gradimir Živković (DSS)
Koceljeva Veroljub Matić (GG)
Kosjerić Željko Prodanović (DSS-NS)
Krupanj Zoran Grujičić (DS)
Kruševac Dragan Azdejković (DSS)
Kučevo Zoran Milekić (SRS)
Lajkovac Vladan Čolović (DS)
Lapovo Dragan Zlatković (SPO)
Lebane Mića Stanković (DS)
Lučani Slobodan Jolović (GG-SPS)
Loznica Vidoje Petrović (G17+)
LJig Miroslav Maksimović (GG)
LJubovija Vidoje Jovanović (SPS)
Majdanpek Dragan Popović Pop (GG)
Mali Zvornik Jovo Rogan (SD)
Mionica Milan Matić (NS)
Malo Crniće Miodrag Marković (GG)
Negotin Radmila Gerov (PNTK)
Nova Varoš Branislav Dilparić (SPS)
Nova Crnja Dr Milomir Dunjić (SRS)
Novi Bečej Aca Đukičin (RV)
Osečina Milan Simić (NS, SPO, DS)
Odžaci Milan Ćuk (SRS)
Pančevo Srđan Miković (GG)
Paraćin Saša Paunović (DS)
Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević (SPS)
Pećinci Nikola Pavković (DS) Lazar Čavić (SRS)
Požarevac Dušan Vujičić (SPS)
Požega Milan Stevović (SRS)
Prokuplje Vladimir Jovanović (DS)
Sečanj Predrag Milošević (GG)
Smederevska Palanka Radoslav Cokić (SPO-NS)
Sokobanja Miliša Dinić (GG)
Sombor Jovan Slavković (DS)
Srbobran Branko Gajin (GG)
Sremski Karlovci Milenko Filipović (G17+, DS, DSS, SPO)
Stara Pazova Srđa Komazec (SRS)
Subotica Geza Kučera (SVM)
Surdulica Stanislav Momčilović (SRS)
Temerin Stojan Tintor (SRS)
Trgovište Radovan Stojanović (DS)
Trstenik Radovan Raka Radović (GG)
Užice Miroslav Martić (DS)
Čajetina Milan Stamatović (DSS)
Čačak Velimir Stanojević (NS)
Šabac Miloš Milošević (DS-SPO)
Šid Mita Avramov (SRS)