BEOGRAD – Tajanstveni napadač, koji je u subotu, u tri sata ujutru podmetnuo bombu ispod stepeništa kuće broj 16. u Ulici Solunskih boraca, u Žarkovu, možda je i imao za metu Živka Selakovića, člana Seljačke stranke Srbije, ali je eksplozivnu napravu podmetnuo ispod komšijskog ulaza. U eksploziji, srećom, niko nije povređen, stradali su svi prozori i vrata obe kuće, osim stakla na prozorima sobe u kojoj su u tom trenutku bili sinovi Selakovića.
- NJih je sam Bog sačuvao – rekao nam je Živko Selaković, koga smo sa sinovima Ivanom i Nikolom, zatekli ispred svoje kuće u Žarkovu. – Sve je polupano. Ovo je moja kuća, ali nažalost, u njoj više nisam bezbedan. Ni moja deca. Spavam na sasvim drugom mestu.
Selaković je, kaže, pre dve nedelje napustio koalciiju Stranke srpskog jedinstva – Borislav Pelević, u čijem su sastavu bile još Partija srpskog progresa i Ujedinjena penzionerska stranka. Od tada, rekao je, nije imao mira od silnih telefonskih pretnji, pa je čak zatražio i policijsku zaštitu. Policijska patrola i juče je bila ispred kuće.
- Pretili su mi i u parlamentu, gde sam poslanik i to je njih na desetine čulo – objašnjava Selaković. – Dan pre ove eksplozije, Dragan Marković Palma seo je pored mene u Skuptšini i jasno mi stavio do znanja da vodim računa šta radim, jer su “oni ratnici”. Predsednik SSJ Pelević mi je ispred mnogih rekao “Još danas te čuvaju, videćeš šta će biti sutra”. Ne znam ko je to uradio i ne mogu da pokažem prstom ni u koga, ali sve se desilo dan posle pretnji u Skuptšini, ali ja neću da podlegnem pritisku.

PELEVIĆ OSUDIO NAPAD
Predsednik Stranke srpskog jedinstva, Borislav Pelević, izjavio je da osuđuje svaki napad i nasilje i isključio svaku mogućnost da je to učinio neki pripadnik partije čiji je on predsednik.
- Suludo je i pomisliti da bi to učinio neko iz SSJ, jer se danima govori da Selakoviću neko preti, sumnjajući na našu stranku – rekao je Pelević.