BRAČNI par - selektori! Neobično i za svet, a ne samo za nas.
Sandra i Igor Kolaković do pre tri meseca nisu ni slutili da će voditi našu žensku rukometnu i mušku odbojkašku selekciju. Nekadašnji pivot plavih "preko noći" je sela na vruću klupu Srbije, dok je strateg Budućnosti sa mesta drugog trenera SCG preuzeo kormilo od Ljubomira Travice, koji je zbog porodičnih problema morao da se povuče.
- Voleo bih da nas svi pamte po rezultatima, a ne po tome što smo prvi bračni par koji vodi dve selekcije - ne krije Kolaković, koji sa plavima na SP u Japanu "krči put" ka pobedničkom postolju.
SLOGA
I SANDRA tvrdi da ih "funkcije nimalo nisu promenile". Ona ne propušta da naglasi da je "skoro iz patika uskočila u trenerku", dok Igor od 1997. jede "gorak hleb".
- Kod nas je sve normalno. Funkcije nam u privatnom životu ništa ne znače. Kada me Igor nazove u šali "selektore", imam utisak da to nisam ja. Ne imponuje mi to van terena. Takav je i on. Jedino smo odgovorni u poslu, želimo da opravdamo poverenje - kaže Sandra.
U porodičnoj kući u Podgorici zajednička je i - radna soba. Ni Sandra, ni Igor ne žude za svojim kutkom.
- Igor više voli da radi noću, zato što je preko dana angažovan na drugim poslovima. A, ja ne mogu uveče puno da izdržim, tako da radim ujutro - priča Sandra.
Ono što im najviše smeta jesu česta odsustvovanje od kuće.
- Sve je lepo, ali mi porodica strašno nedostaje. Voleo bih da sam češće sa Sandrom, sinovima - priznaje Igor.
SAMOĆA
A KAO pravi sportski par morali su da se naviknu i na razdvajanja. Sandra je pre nekoliko sezona branila boje slovenačkog "Krima" (osvojili titulu prvaka Evrope), dok je Igor poslednjih godina stalno sa reprezentacijom i ekipom "Budućnosti".
- Nikako da budemo duže zajedno. Ali, ako želite da budete trener ne valja da sedite kod kuće. Onda ili ne vredite, ili vas niko neće - nalazi utehu Sandra.
Kada su zajedno često vole da razgovaraju o sportu. Igor tvrdi da nikad ne utiče na njeno mišljenje, niti želi da joj se meša u posao, jer "rukomet nije njegov fah".
- Sandra je jaka ličnost, karakterna, ima izgrađen stav, dobro se snalazi na terenu. Ima svoje viđenje odnosa igrača i trenera. I sada, kada je ona u Beogradu, a ja u Japanu, često se čujemo, razgovaramo, ali nikako se ne trudim da utičem na nju - ističe Igor.
Ipak, Kolakovićevoj je i te kako stalo da suprugovog mišljenja, stava.
- Tačno je da imam svoj pogled na sport, svet, ali Igorovo mišljenje može, ukoliko je sto odsto agrumentovano, i te kako da me natera da se zamislim, da čak i promenim odluku. Uvek sam spremna da se korigujem i priznam da nisam uvek u pravu - podvlači Sandra.

SINOVI
VELJKO (13) i Aleksa (9) Kolaković krenuli su maminim stopama. Obojica treniraju u podgoričkom "Cepelinu". Veljko je golman, dok se Aleksa nije još potpuno posvetio rukometu, jer je talentovan i za ostale sportove.