Predsednik Gradskog odbora SPS i potpredsednik gradskog parlamenta Zoran Antić, rukovodeći Sportskim savezom grada Vranja, utajio je porez u iznosu od oko 100.000 evra, nezvanično saznaju "Večernje novosti" u izvorima bliskim istrazi. Antiću se stavlja na teret krivično delo poreska utaja, za koje je zaprećena zatvorska kazna od dve do deset godina.

- Istraga je po nalogu tužilaštva trajala skoro godinu i po, bilo je pritisaka na policijske inspektore i nekoliko puta je odlagano podnošenje prijave, ali na kraju, kada smo prikupili sve dokaze i uradili opsežnu istragu, podneli smo krivičnu prijavu - kaže naš policijski izvor.

U utorak kasno po podne "Novostima" je stigao odgovor iz policijske uprave u Vranju, u kome je šturo potvrđeno da je podneta krivična prijava.

"Službenici Policijske uprave u Vranju podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju krivičnu prijavu protiv Zorana Antića iz Vranja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja", piše u saopštenju.

Prema nezvaničnim saznanjima, Antiću se stavlja na teret da je utajio porez rukovodeći Sportskim savezom grada u periodu od 2006. do 2010. godine, čime je oštetio državu za oko 100.000 evra.

U izjavi za "Novosti", Antić je rekao da ova krivična prijava nema nikakve veze sa njim i da ima sve odgovore koje će dati istražnim organima.

- To je samo prijava, kategorično tvrdim da nema veze sa mnom, što ću i dokazati - kaže Antić.


ZAPALILI MU DVOJA KOLA

Zoran Antić je u poslednjih godinu dana bio na meti "piromana". Naime, najpre je u junu prošle godine zapaljen njegov automobil ispred stambene zgrade gde stanuje sa porodicom, a zatim, nedavno, i automobil njegovih roditelja. Antić je u oba slučaja optužio policiju da ne radi svoj posao kako valja i nagovestio da zna ko stoji iza paljenja automobila.