ŠEF države Tomislav Nikolić preuzeo je u sredu radnu predsedničku rezidenciju u Užičkoj 23 na Dedinju, a uskoro bi trebalo i da se preseli u vilu u Lackovićevoj 10, u kojoj još živi bivši predsednik Boris Tadić - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama iz vrha države, primopredaja radne rezidencije formalno je završena i nju će, kao što je to i Tadić činio, Nikolić da koristi za prijeme, susrete, posebne sastanke.

Kako nam je objašnjeno, predsednik ne mora zvanično ni da podnosi zahtev da se preseli u stambenu rezidenciju u Lackovićevoj, već mu ona pripada po automatizmu. Čim se Tadić iz nje iseli, Nikolić će sa porodicom moći da pređe iz novobeogradskog stana, u kome je do sada živeo.

Predsednik Nikolić nije dosad insistirao na preseljenju, ali razlozi bezbednosti nalažu da on u što skorijem roku ipak uđe u bolje čuvanu dedinjsku vilu u Lackovićevoj.

Prema našim saznanjima, premijer Mirko Cvetković više ne koristi vilu "Bokeljku", koja mu je bila dodeljena za mandata i ona je već spremna za budućeg predsednika Vlade Ivicu Dačića.

Kako saznajemo, ni lider socijalista se neće seliti iz svog stana u tu rezidenciju u Tolstojevoj 2a, već će je, poput Cvetkovića koristiti samo ponekad kao prigodan radni prostor za prijem diplomata i stranih državnika.


PREDSEDNIK VIŠE NEMA POLA STANA

PREDSEDNIK Srbije Tomislav Nikolić uneo je nove podatke u svoju imovinsku kartu. Dolaskom ne čelo države on je imao rok od 30 dana da prijavi izmene, što je i učinio. Izveštaj koji je stigao na adresu Agencije za borbu protiv korupcije pokazuje da su njegova mesečna primanja 132.355 dinara, da poseduje oko četiri hektara njiva i voćnjaka, kao i automobil "lada niva" star 14 godina. Takođe, naveo je da nema ušteđevine u banci, ali da ima pet odsto akcija u d.o.o. "Velika Srbija" čija je nominalna vrednost 584 evra, a koje više ne izlaze. U odnosu na imovinsku kartu koju je Nikolić predao januara prošle godine, sada nedostaje polovina stana od 191 kvadrata, koju je, najverovatnije, preneo na nekoga.