I POSLE Batića - Batić. Ćerka pokojnog lidera DHSS - Olgica, kao zastupnik ove partije upisana je u registar političkih stranaka, čime će posle više od godinu dana verovatno biti stavljena tačka na dvovlašće u taboru demohrišćana.

U bici za partijski presto, bar za sada, pobedila je struja Branislava Lečića, mada ”poraženi” tabor Živojina Stjepića najavljuje žalbu Upravnom sudu.

Novi lider DHSS Olgica Batić kaže, za ”Novosti”, da je odluka Ministarstva za državnu upravu bila logična:

- Od početka je bilo jasno da sam i po stranačkim aktima, ali i po poslednjoj želji svog oca, njegov legitimni naslednik na čelu partije. Žao mi je što smo morali da prođemo kroz ove administrativne lomove. U najskorijem roku Predsedništvo DHSS sačiniće plan rada i krećemo u političku akciju.

RUKA TADIĆU POŠTO nam je ostalo vrlo malo vremena da se spremimo za samostalan nastup na parlamentarnim izborima, verovatno ćemo tražiti partnere. Naš cilj, pre svega, biće da nastavimo sporazum sa DS, koji je sklopio i pokojni Vladan Batić, otkrio nam je Lečić.

Na naše pitanje - kako je Olgica Batić postala nosilac stranačkog pečata, kada su on i Stjepić vodili birokratski rat - Lečić nam kaže:

- Kako bih sprečio deobu stranke predložio sam da Olgica Batić bude upisana kao ovlašćeni zastupnik. To je praktično i potvrđeno ovim rešenjem, tako da nema sumnje da su Stjepićevi pučisti poraženi. Verovatno ćemo Olgica i ja biti kopredsednici partije.

Stjepić se, pak, ne miri sa odlukom i za ”Novosti” najavljuje nove pravne okršaje:

- Ovo nije konačna odluka. Podnećemo žalbu Upravnom sudu i verujem da će rešenje Ministarstva biti poništeno, ako se bude sudilo po pravu. U suprotnom, obistiniće se naše sumnje da DS preko svojih poluga u vlasti želi da preotme DHSS.