NA pomolu je dogovor između SPS i G 17 plus o ”vrućoj” fotelji direktora Kliničkog centra u Nišu. Kako ”Novosti” saznaju, Dinkićevi su spremni da posle jednogodišnjeg međustranačkog nadgornjavanja, tu funkciju prepuste socijalistima.

Tako će, nakon četiri meseca biti odblokiran i rad Kadrovske komisije Vlade, čije su odluke paralisane još od 17. septembra. Preciznije, kadrovska rešenja koja su predlagana Vladi nisu ni stizala na dnevni red sednica jer su ministri iz SPS insistirali da se prvo reši slučaj iz KC Niš.

Prema našim informacijama u Nemanjinoj, više desetina rešenja Kadrovske komisije je ”zamrznuto”. Na čekanju su brojna imenovanja u javnim preduzećima, izborna na direktorske funkcije, a odugovlačilo se i za izborom nekoliko ambasadora posle isteka mandata... Pojedini činovnici, pomoćnici u resorima, ne mogu da prime platu, a angažovani su na poslovima...

Politički spor oko izbora direktora KC u Nišu nastao je početkom prošle godine kada je Upravni odbor KC predložio Zorana Radovanovića (SPS) za tu funkciju, a Vlada Srbije za v. d. direktora imenovala Borislava Kamenova (G 17 plus). Praktično, od tada traje sukob oko raspodele funkcija.

Socijalisti još nisu ozvaničili ko će biti prvi čovek KC, ali je gotovo izvesno da će na to mesto biti postavljen njihov prvi kandidat Radovanović.