SIJEVI APLAUZI NAJVEĆI PONOS! Ansambl Kolo pred velikim državnikom i njegovom suprugom izveli igre iz centralne Srbije (FOTO)

SIJEVI APLAUZI NAJVEĆI PONOS! Ansambl "Kolo" pred velikim državnikom i njegovom suprugom izveli igre iz centralne Srbije (FOTO)

APLAUZI predsednika Si Đinpinga i njegove supruge su jedan od najvećih utisaka koji nosimo sa Aerodroma "Nikola Tesla" prilikom svečanog dočeka koji je upriličen preksinoć visokim gostima iz Kine na početku zvanične posete Srbiji. Osećali smo nacionalni ponos, počastvovanost i zahvalnost što nam je ukazana prilika da na ovakav način možemo da doprinesemo gostoprimstvu naše zemlje, na čelu sa predsednikom Vučićem.

08. 05. 2024. u 18:35

BLIŽI SE PRIJEMNI ISPIT: Koja su specijalizovana odeljenja najtraženija među beogradskim osmacima

BLIŽI SE PRIJEMNI ISPIT: Koja su specijalizovana odeljenja najtraženija među beogradskim osmacima

UPISNU trku za srednje škole počeće talentovani đaci od 10. maja, polaganjem prijemnih ispita za neko od specijalizovanih odeljenja gimnazija i umetničkih škola. Prema podacima Ministarstva prosvete, u specijalizovanim odeljenjima gimnazija i u umetničkim školama mesta ima za oko 5.000 nadarenih učenika, a za polaganje prijemnog ispita se prijavilo 7.100 kandidata.

08. 05. 2024. u 15:17

NA PRIJEMNOM 7.100 TALENATA: Novosti objavljuju broj mesta i prijavljenih kandidata po smerovima i školama

NA PRIJEMNOM 7.100 TALENATA: "Novosti" objavljuju broj mesta i prijavljenih kandidata po smerovima i školama

U specijalizovanim odeljenjima gimnazija i u umetničkim školama mesta ima za oko 5.000 nadarenih učenika, a za polaganje prijemnog ispita se prijavilo 7.100 kandidata, saznajemo u Ministarstvu prosvete: U upisnu kvotu su uračunata i mesta za mlade sportiste koji ne polažu prijemni ispit, već prilažu relevantnu sportsku dokumntaciju. Talenti će prijemne ispite polagati u periodu od 10. do 19. maja, a konačni rezultati biće objavljeni od 14. do 22. maja. Nadareni učenici će morati da polažu i završni ispit koji je "zakazan" od 17. do 19. juna.

08. 05. 2024. u 07:15