Kako se izboriti sa koksaki virusom?
24. 02. 2018. u 09:57
Naturolog Georgij Nazarov savetuje one koji su preležali koksaki virus: Prirodna terapija može mnogo da pomogne, a pored pročišćavanja organizma, najvažnije je promeniti ishranu i način života
Shutterstock
LjUDI koji su preležali koksaki virus mogu ponovo da imaju odlično zdravlje ukoliko se posvete zdravoj ishrani i prirodnoj terapiji.
Oboleli od koksaki virusa obično osećaju da im trne leva šaka, gube apetit, brzo se umaraju i imaju bolove u mišićima. Nažalost, ova bolest prljavih ruku kod oko pet odsto pacijenata ostavlja trajne posledice na rad srca, a najveći problem je pad imunološkog sistema. Prema mišljenju naturologa Georgija Nazarova prirodna terapija može mnogo da pomogne, a pored pročišćavanja organizma, najvažnije je promeniti ishranu i način života.
- Konzumacija svežih, neobrađenih namirnica je pravo rešenje, iako sveža hrana u početku može da smeta organizmu koji na nju nije navikao - kaže Nazarov.
Onima koji su imali koksaki virus Nazarov preporučuje konzumaciju svežeg voća i povrća. Prve tri nedelje se uzima isključivo sveža sezonska hrana i jedu salate.
Kada se organizam prilagodi svežoj hrani, postepeno se u ishranu uvodi ljuta hrana, kao što su ljute papričice koje su odlične za cirkulaciju i krvne sudove. Redovno treba jesti i beli luk. Posle izvesnog vremena može se povremeno jesti meso, kada se ode u goste ili na slavljima, ali kada organizam oseća snažnu glad treba da se pojede šnicla od soje. Kafa se ne izbacuje iz ishrane, ali je treba piti umereno i više uzimati čajeve.
- Ako jedan dan u nedelji znate da ćete imati jači obrok, prethodnog dana je potrebno piti prirodne sokove i jesti voće, dakle jedna vrsta posta i pripreme organizma. Preporučuje se i redovno vežbanje, a ko nije u mogućnosti, dovoljne su i redovne šetnje - ističe Nazarov.
JUTRO
med i voda
šoljica kafe
biljni čaj i vitamin C
čaša prirodnog soka,
kašičica ribljeg ulja, kašičica polena i trunka prirodnog
kalcijuma od ljuske jajeta voće (jabuka, banana ili smokva)
RUČAK
(oko 16 časova)
sezonske salate u skladu sa
godišnjim dobom
kratko termički obrađeno povrće sa maslinovim uljem, jabukovim sirćetom, belim lukom i ljute papričice
VEČERA
voće, salata, crni hleb
kada se oseća velika glad jede se šnicla od soje
Lidijs
20.12.2019. 06:18
Imam problem sa koksaki virusom tipa B.Pa me zanima da li spirulina moze da se koristi imumitet mi je mnogo los,osecam zaranje,lezem umorna umorna se budim jednpstavno nemam volju za bilo cim ako moze odg hvala unapred
Komentari (1)