ISTRAŽIVANjE je pokazalo da su veći nivo sreće prijavile one žene koje su bile u braku od onih koje to nisu, ali samo dok je njihov suprug bio u prostoriji...

Pročitajte još:TV kvari ljubav

Neudate i žene bez dece su najsrećniji deo populacije i verovatno je da će živeti duže od onih žena koje su u braku i koje odgajaju decu, tvrdi vodeći stručnjak za sreću.

Profesor Paul Dolan sa London School of Economics i autor knjige „Happy Ever After“ je, govoreći se na festivalu „Hej”, izjavio kako najnoviji dokazi pokazuju da tradicionalni principi koji se koriste za merenje uspeha nisu bili u korelaciji sa srećom - naročito kod žena u braku i žena s decom.

- Udate žene su srećnije od drugog dela populacije, ali samo kada se ankete vrše u prisustvu njihovog supružnika. Kad supružnik nije prisutan: podaci su poražavajući - rekao je profesor Dolan.

Pročitajte još:Teže je dotaći dušu nego telo

Naveo je da određene parove prate tokom vremena, poručivši da bi muškarci trebalo da se venčavaju, ali ne i da se žene udaju.
Free image Pixabay- Muškarci imaju korist od braka jer su se 'smirili', manje rizikuju i zarađuju više novca. Generalno, žive nešto duže. Udate žene, s druge strane, trpe više i umiru ranije. Najzdravija i najsrećnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale ili nisu imale decu - kazao je on.

Uprkos blagodetima ženskog načina života bez dece, Dolan je rekao da postojeća naracija da su brak i deca znakovi uspeha može biti stigma koja neke žene navodi da se osećaju nesrećno.

(klix.ba)